avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Activitate TGMariana

Activitate TGMariana

Buna ziua.Va multumesc pentru lamurire.Adeverinta pentru venituri il costa in jur de 2800 lei ca sa o obtina de la firma care detine arhiva. El spera ca se merita acest efort .Abia peste 2 ani va iesi la pensie tatal meu. Muttumesc.
Cornel Vasile a scris:

Sunt modele diferite de adeverinta:
- adeverinta de venituri brute realizate, plătite din fondul de salarii, asupra cărora s-a datorat, potrivit legii, contribuția de asigurări sociale de stat - anexa 6 la Legea 360/2023

- adeverinta spor pentru munca prestată în timpul nopții - anexa 15 la Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii

In opinia mea, optati pentru prima adeverinta.

Buna seara.Tatal meu doreste sa solicite o adeverinta pentru sporurile de noapte, la societatea care detinw arhiva firmei unde a lucrat.Dna de acolo i a sugerat sa ii elibereze o adeverinta de venituri..Ce il ajuta mai mult la depunerea dosarlui de pensionare? Multumesc.
Multumesc tare mult!

Cornel Vasile a scris:

Pana la data incetarii c.i.m. se pot lua zilele de CO .

Da.S a prelungit.Multumesc.
Cornel Vasile a scris:

Vorbiti de luna aprilie ...acum suntem in mai ?

Durata c.i.m. s-a prelungit?

Buna seara. Sa inteleg ca nici zilele de Co nu si le poate reprograma? Multumesc frumos.

Cornel Vasile a scris:

Le pierde si nici compensarea in bani nu mai este posibila.

Va multumesc!
Buna seara.Avem o speta.Un angajat are CM de la 1.04.25- la 25.04.2025.In acest interval are conform Contractului colectiv de munca, are 1 zi libera MEN si 3 zile de CO conform planificarii anuale.Ce se intampla cu aceste 4 zile? Multumesc.
Trebuie sa inregistrez o amenda emisa pe numele gradinitei de stat si platita de catre director, fara solicitare de decontare sau recuperare. Ma puteti ajuta cu pasii de inregistare a sumei? Multumesc.
Buna seara. Va rog o lamurire. S-a platit pe unitate o amenda de la DSP. Aceasta amenda apare in fisa fiscala simplificata la "Venituri din amenzi si alte sanctiuni aplicate de catre alte institutii de specialitate"-coloana 13- Diferenta, .Ce trebuie sa fac pentru ca aceasta suma care este achitata apare la Total cod fiscal , la finalul fisei ? Imi puteti spune de ce apare asa ? Va multumesc!
Buna seara.Va multumesc!

POPA GHEORGHE a scris:

In mod normal, reevaluarea gradinitei ar trebui facuta dupa reabilitarea acesteia.

Buna seara Gradinita va intra in reabilitare prin PNNR anul acesta in octombrie. In septembrie, se fac 3 ani de la ultima reevaluare., si ar fi trebuit sa facem reevaluarea .Se mai face, sau dupa ce se termina acest proiect de reabilitare prin PNRR? Multumesc