avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Activitate Valeriu8666

Activitate Valeriu8666

Exista o modalitate de schimb valutar lei in euro alta decat a ma duce cu teancul de bani dupa mine la o casa de schimb valutar? Adica exista ceva digital ca Revolut? La revolut din cate vad eu cursul e mai dezavantajos decat la casele valutare.

Multumesc!
Daca am o firma cu impozit pe profit 16% pentru ca depășesc un anumit prag al cifrei de afaceri, atunci ce ma opreste sa mai fac inca o firma si sa facturez catre acelasi client dar înjumătățit pentru fiecare firma? In felul asta ambele vor fi sub acel prag si vor plati impozit pe venit 1%. Este asta evaziune fiscala? Mentionez ca eu voi fi asociat unic pt fiecare firma.
Deci in Romania plătesc taxe de 15% pt microintreprindere. Aceste taxe inseamna 1% impozit pe venit, 8% impozit dividende plus CASS plus taxe salariat unic. In Bulgaria e doar 10% impozit pe profit si atat? Nu e 10% impozit pe venit, nu? Ci pe profit?

In Romania o microintreprindere e taxata cam cu 15%. In ce alta tara din UE o microintreprindere e taxata asa de putin?
Pot sa trimit bani dintr-un cont de persoana fizica intr-un cont de persoana juridica doar printr-un simplu transfer bancar exact ca intre doua conturi de persoana fizica?
Daca am un cont la o banca e garantat pana la 100000 euro. Daca la aceeasi banca mai deschid un cont dar de data aceasta pe persoana juridica (srl la care sunt unic asociat) , mai e garantat pana la 100000 euro? Dupa parerea mea ar trebui sa fie pt ca o persoana fizica e diferita de una juridica.
Cam cat credeti ca m-ar costa cheltuielile de judecata (avocat plus alte chestii la care nu ma pricep) pentru un proces in care cer anularea deciziei de concediere. Sa presupunem ca procesul va dura un an si avocatul care ma reprezintă nu e unul foarte scump dar nici extrem de ieftin.


Cornel Vasile a scris:

daca nu iti dati numele puteti face asa ceva ... daca ii dati numele, va poate actiona in judecata pentru incalcarea dreptului la imagine.


Nu imi dau numele. Dar nu ar putea sa-si dea seama ca sunt eu pe baza a ceea ce am descris acolo si in felul asta sa ma dea in judecata?
Pot sa fac publicitate negativa pe internet unui angajator? Risc sa fiu dat in judecata de acel angajator chiar daca eu spun adevărul in legatura cu ce mi s-a întâmplat mie cat timp am fost angajat la el?
Mulțumesc pentru raspunsuri, dar deducerea personala se acorda doar pentru cei ce au salariul brut lunar pana in 3600 lei, iar eu il am muult mai mare de atat. Deci iarăși nu fac nici o evaziune fiscala, deci ANAF-ul nu ar trebui sa se sesizeze.