avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate ceciliabraek@gmail.com

Activitate ceciliabraek@gmail.com

Pot să fac cerere pentru redeschiderea urmăririi penale la procurorul general? Unde pot formula această cerere?
Clasarea în cauză s-a dispus pentru că faptele sesizate nu ar exista, deși la dosarul cauzei există probe, dovezi din care rezultă comiterea faptelor sesizate, respectiv, de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și delapidare. În cauză am propus mai mulți martori, dar aceștia nu au fost audiați. Nu mi s-a motivat în scris de ce nu au fost administrate toate probele și de ce nu au fost audiați toți martorii propuși. În cauză este vorba despre asociația de proprietari unde domiciliez, care a fost înființată legal în anul 2002. După înființare aceasta nu a fost reorganizată conform Legii nr.230/2007 și nici conform Legii nr.196/2018, astfel că o persoană care domiciliază în cadrul acestui condomeniu și care nu este proprietar în bloc, nu este semnatar al acordului de asociere și nici membru al asociației de proprietari, condiție imperativă pentru a deține funcția de președinte la această asociație de proprietari, a ascuns, tăinuit, această situație și în complicitate cu cenzorul asociației de proprietari și membri comitetului comitetului executiv, fără aprobarea adunării generale a asociației de proprietari, a semnat acte, documente și contracte în numele asociației de proprietari, ca președinte, fără a deține legal această funcție. De asemenea s-au luat bani din fondul de reparații fără aprobarea scrisă a adunării generale și s-au utilizat contrar legii asociațiilor de proprietari, iar o parte din bani au fost însușiți de anumite persoane din conducere. Mulțumesc.
Am formulat plângere la primul procuror împotriva ordonanței de clasare, dar aceasta a fost respinsă, din punctul meu de vedere bazat pe lege, a fost respinsă abuziv și nelegal. Am formulat plângere și la instanța de judecată, dar și aici plângerea a fost respinsă, tot nelegal și abuziv. În cauza existentă, în care s-a dispus clasarea, nu s-a dorit administrarea tuturor probelor solicitate, nu au fost audiate nici persoanele indicate ca martori, nu s-au făcut expertizele judiciare solicitate, nu s-a efectuat extinderea cercetărilor pentru toate faptele, etc. Lucrătorul de poliție judiciară nu a efectuat toate cele menționate, iar procurorul de caz a dispus clasarea pe baza unor cercetări superficiale, deficitare, nedorindu-se aflarea adevărului și administrarea tuturor probelor solicitate. Personal am suspiciuni că aceste instituții doresc să îi protejeze pe cei susceptibili a fi comis toate faptele sesizate, având în vedere soluțiile dispuse și modul în care lucrătorul de poliție judiciară a efectuat cercetările.
Doresc să formulez o cerere pentru redeschiderea urmăririi penale în cauză în conformitate cu prevederile art.335 din Codul de procedură penală. Vă mulțumesc.
Dacă un dosar penal a fost clasat de o unitate de PARCHET, unde se poate depune cererea pentru redeschiderea dosarului penal? Se depune la aceeași unitate de PARCHET, la un organ superior sau la PARCHETUL GENERAL? Se poate depune la PARCHETUL GENERAL?
MULȚUMESC PENTRU RĂSPUNS. DOREAM SĂ ȘTIU, DACĂ EXISTĂ ȘI INFRACȚIUNEA DE TULBURARE DE POSESIE.
La presă nu m-am gândit. Este o idee bună. Mulțumesc pentru sfat.
Am crezut în lege, în respectarea legii și în aplicarea legii, dar magistratul de la Judecătoria Medgidia și doi magistrați de la Tribunalul Constanța mi-au dovedit, demonstrat fără niciun dubiu că în România nu există......JUSTIȚIE și că magistrații sunt mai presus de lege.
Am făcut aceste demersuri fără niciun rezultat. Sunt foarte multe probe și acte doveditoare în acest sens și nimeni nu dorește să le ia în considerare. Am făcut și plângere penală, iar dosarul a fost clasat pe motiv că fapta nu există, specificându-se că acea persoană, citez:,,și-a exercitat atribuția de președinte în mod nelegal și că este doar o încălcare a atribuțiilor depreședinte,, , fără să se țină cont de Legea nr.196/2018, că acea persoană nu a fos președintele asociației de proprietari, ci doar o persoană oarecare din afara asociației de proprietari.
Domiciliez într-un bloc, unde la subsol este un spațiu tehnic, proprietate comună, nefiind prevăzut cu boxe sau depedințe din construcție, aspect ce rezultă din contracte(actele de proprietate). La subsolul blocului, pe proprietatea comună, cei din conducerea asociației(7 proprietari din 32) și-au construit boxe, ocupând tot spațiul comun, proprietatea comună a tuturor proprietarilor. Aceste boxe au fost construite fără autorizație de construire eliberată de Primăria Medgidia și fără aprobarea scrisă a tuturor proprietarilor, prin hotărâre a adunării generale, așa cum prevede Legea nr.196/2018, cu privire la exploatarea proprietății comune. Această situație precizată mai sus se poate încadra la fapta de TULBURARE DE POSESIE pentru a putea face plângere penală? Ce fapte au comis cei 7 proprietari, care au ocupat abuziv spațiul comun de la subsolul blocului?