avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La o asociație de proprietari, o persoană care nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La o asociație de proprietari, o persoană care nu face parte ...

La o asociație de proprietari, o persoană care nu face parte din asociația de proprietari, nu este proprietară în acel bloc, nu este membru al asociației de proprietari, conform art.2 lit.o din Legea nr.196/2018 și nici președintele asociației de proprietari, conform art.56 alin.1 din Legea nr.196/2018, dar semnează actele, documentele și contractele asociației de proprietari, în calitate de ,,președinte,, cu complicitatea cenzorului asociației de proprietari, a administratorului care deține contractele de casă ale proprietarilor(în xerocopie) și a celor din comitetul executiv, ce face sunt comise de acesta și de ceilalți complici?
Cel mai recent răspuns: ceciliabraek@gmail.com , utilizator 15:26, 30 Iulie 2023
Adresati-va (in scris) Compartimentului Asociatii de proprietari din cadrul primariei locale si aratati toate aceste nereguli.
Atentie: sa aveti probe !
Am făcut aceste demersuri fără niciun rezultat. Sunt foarte multe probe și acte doveditoare în acest sens și nimeni nu dorește să le ia în considerare. Am făcut și plângere penală, iar dosarul a fost clasat pe motiv că fapta nu există, specificându-se că acea persoană, citez:,,și-a exercitat atribuția de președinte în mod nelegal și că este doar o încălcare a atribuțiilor depreședinte,, , fără să se țină cont de Legea nr.196/2018, că acea persoană nu a fos președintele asociației de proprietari, ci doar o persoană oarecare din afara asociației de proprietari.
Aici poate va raspunde dl. robert1958, mai asteptati, eventual, pe un mesaj privat - cu toate ca am mai auzit de astfel de intamplari.
Atunci, eu v-as propune sa discutati si sa aprobati in urmatoarea AG alegerea unui presedinte legal, adica cu repectarea prev. Legii nr. 196/2018, Cap. V - Organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.

Daca organizati o AG, (eventual de 20% dintre membri as. prop.), aveti grija sa fie statutara din toate punctele de vedere (adica sa nu poata fi contestata). Alegeti-va un nou presedinte, comunicati acest lucru la compartimentul priv. as. prop. din primarie.
Aici ar trebui sa insistati, dar probabil ca actualul presedinte ilegal, este o persoana cu mareeee greutate in urbe, ori ca dintre dvs., chiar nu se gaseste o persoana care sa accepte aceasta functie.
Mai vedeti, poate va adresati presei locale, ia sa vedeti ce frumos ar apare un articol pe aceasta tema.
Succes!
La presă nu m-am gândit. Este o idee bună. Mulțumesc pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, soția poate ocupa funcția de președinte a asociației ... alincervi alincervi bună ziua, soția poate ocupa funcția de președinte a asociației de proprietari în cazul în care apartamentul în care locuiește cu soțul aparține ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! la infiintarea asociatie locatari, (prin intermediar ... Beluta Beluta Buna ziua! La infiintarea asociatie locatari, (prin intermediar catre Judecatorie) este legal sa se ceara CI de la toti proprietarii? (vezi toată discuția)
demisie președinte asociatie de proprietari - buna ziua! cum pot proceda deoarece vreau sa renunț la funcția ... OanaMihaelaArvantidis OanaMihaelaArvantidis Buna ziua! Cum pot proceda deoarece vreau sa renunț la funcția de președinte al unei asociații de proprietari? Menționez ca nu am inlocuitor în ... (vezi toată discuția)