Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Andreea stefana

Nu suntem dezvoltatori de aceea nu stim toate demersurile. O parte avem certificat de urbanism … restul suntem in proces de obținere. Ideea este sa gasim o soluție pentru a putea bransa loturile fara a trebui sa asteptam ieșirea drumului principal din garantie sau a plati costuri exorbitante pentru minimul de normalitate (apa si electricitate)

adriandimitriu a scris:

Aveți certificate de urbanism? Primăria face drumuri, dar utilitățile se trag de către firmele distribuitoare, și, da, pe cheltuiala clientului. Întrebați orice dezvoltator

Buna ziua . Exista o lege sau o directiva europeana referitoare la obligativitatea includerii într-un proiect nou de drum a utilităților? Mai exact suntem mai mulți proprietari care am achiziționat loturi de teren care apartin de oras (zona de dezvoltare urbana) dar fara utilitati. Exista proiect de asfaltare in derulare la momentul actual dar acest proiect nu include si utilitatile. Am fost informați ca daca dorim să ne aducem utilitățile va trebui să asteptam ieșirea din garantie a drumul si ulterior putem aduce pe cheltuiala noastră utilitățile dar tot pe cheltuiala noastră sa reparăm prejudiciul adus la drumul asfaltat. E normal/legal sa fie drumuri noi construite fara instalatii de utilități? Multumesc
Din vecini am aflat că a fost un izvor, dar nu găsesc daca este reglementată o distanta de construcție. Terenul este construibil,in vecinătate se construiește un cartier de case
Doresc să achiziționez un teren in vederea construirii ulterioare a unei casa dar în lateralul terenului este o veche albie de parau. Momentan nu mai exista apa in acea albie și în același timp nu apare pe toate actele că și parau el neavând o denumire. Care este limita de construire fata de albie ?