Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Anca 07

Buna ziua !
Sunt consilier juridic într-o instituție publică. Întrebarea mea este dacă pot participa în calitate de observator la desfășurarea unei ședințe de cercetare disciplinară a unui salariat care este la a treia abatere.
Mulțumesc anticipat.
Bună ziua!
Mă interesează dacă pt aplicarea sancțiunii cu avertisment scris pt un salariat mai este necesară convocarea lui sau se înmânează direct decizia. Art 251 spune că avertismentul scris este excepția pt care nu mai este nevoie de cercetarea disciplinară prealabilă.
Mulțumesc.
Mulțumesc pentru răspuns.
Mă interesa dacă se aplică majorarea salariului de bază cu 7,5% potrivit transei de vechime pentru gradația I pentru că în OUG 156 se prevede că salariile se mențin la nivelul noiembrie 2024 dacă personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții.
Bună ziua!
Lucrez într-o instituție subordonată Primăriei. Zilele acestea se împlinește termenul pentru acordarea gradatiei I de vechime (3-5 ani). Ma interesează dacă se mai acorda tranșa de majorare de 7,5% având în vedere prevederile OUG 156/2024.
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Multumesc pt raspuns si pt promptitudine.
In cazul de fata exista personal de specialitate angajat unic si volumul de munca este foarte mare. Poate fi acuzat de incompetenta si neindeplinirea atributiilor de serviciu?Mii de multumiri.
Mulțumesc pentru răspuns. Întrebarea era care sunt acele situații temeinic justificate și dacă pot fi acuzat de incompetenta deși nu a fost solicitarea mea de a se apela la un avocat din exterior.

Sunt angajat intr-o institutie publica ca consilier juridic. Directorul vrea sa angajeze un avocat (OUG 26/2012 art I) pt a reprezenta institutia intr-un litigiu de munca. Mentionez ca in referatul de specialitate adresat Consiliului Local a scris ca institutia are angajat consilier juridic dar nu are experienta in instanta. Intrebarea mea este daca aceasta ma poate afecta pe mine in sensul de a ma da afara pt . neprofesionalism sau neindeplinirea sarcinilor de serviciu. Care ar putea fi acele situatii temeinic justificate de care face vorbire ordonanta pt care s-ar putea angaja un avocat fara ca eu sa fiu afectat?
De asemenea mentionez ca nu eu am solicitat angajarea avocatului din exterior ci a fost ideea conducerii .
Multumesc anticipat.
Bună ziua.
Am fost admis prin concurs într-un post de consilier juridic S2 într-o instituție publică.
Întrebarea mea este dacă trebuie să mă înscriu la Colegiul Consilierilor Juridici pt că legea este puțin ambigua în sensul că la art 2 spune că consilierul poate fi numit sau angajat în condițiile legii.
Mulțumesc.
Bună ziua.
Am fost angajată din 2001 până în 2012. După am continuat să lucrez pana anul acesta dar angajatorul nu mi-a plătit contribuțiile la stat.Mentionez ca în cartea de munca apar multe perioade de concediu fără plată sau cu program de 4 ore si nu mi s-a adus la cunoștință.Ce pot face pt a-mi recupera contribuțiile la fondul de pensii? Practic am lucrat 10 ani la negru...