avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetarea prealabilă în cazul avertismentului scris
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetarea prealabilă în cazul avertismentului scris

Bună ziua!
Mă interesează dacă pt aplicarea sancțiunii cu avertisment scris pt un salariat mai este necesară convocarea lui sau se înmânează direct decizia. Art 251 spune că avertismentul scris este excepția pt care nu mai este nevoie de cercetarea disciplinară prealabilă.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2025
Anca 07, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 12 Septembrie 2025
NU este necesara cercetarea disciplinara in cazul aplicarii sanctiunii avertismentului .. dupa emiterea deciziei , i-o comunicati salariatului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere disciplinara naida gabriel naida gabriel decid sa dau un avertisment scris unui salariat, ca sanctiune pentru o abatere disciplinara. mai este necesara efectuarea unei cercetari disciplinare ... (vezi toată discuția)
Avertisment/sanctiune disciplinara danielandrei danielandrei Buna ziua, in cazul in care dorim sa dam un avertisment scris unui angajat pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu, cum se procedeaza? Multumesc (vezi toată discuția)
Revisal MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: \\"Am un salariat caruia i s-a aplicat sanctiunea disciplinara: reducerea salariului cu 10 % pe ... (vezi toată discuția)