avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate Dora1987

Activitate Dora1987

Contestatie renuntare la mostenire.

Daca unicul copil renunta la mostenire si aceasta va fi recunoscuta de matusa si unchi creditorul poate ataca renuntarea in ce termen? Daca matusa si unchiul vand ulterior bunurile, creditorul poate anula toate actele valabile in acel moment? De unde isi recupereaza banii? Unicul mostenitor e cel cu datorii.
E mentionat ca vom contribui egal, in natura, fara a preciza un cuantum - tatal este de acord ca plateasca 25% din venituri prin un acord semnat deoarece avand popriri nu reuseste sa participe egal/in natura cum ar vrea.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Notarul era obligat sa ia un acord inclusiv pe acest aspect.

Lecturati cu atentie acordul poate a mentionat ca veti contribui egal, in natura, fara a preciza un cuantum.

Daca celalalt parinte nu contribuie deloc - in bani sau in natura - la cheltuielie de crestere si educare ale copilului, il puteti actiona in judecata. In urma verificarii veniturilor realizate in ultimele 6 luni, instanta va stabili fie o suma, fie un procent conform legii.

Atentie ca nu vi se va stabili obligatia de plata decat din ziua actionarii in instanta si nu pentru timpul scurs anterior de la data desfacerii casatoriei. Deci cu cat asteptati mai mult, cu atat pierdeti sume de bani care se cuvin copilului.

Suntem de acord dar nu ne-am gandit atunci si acum nu stiam daca se mai poate. Vom merge la notar pentru completare. Va multumesc.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Incercati sa mergeti la notar sa faca o completare a acordului, daca sunteti de acord, e pacat sa ajungeti in instanta pentru atat.

Pensie alimentara - divort la notar

Buna ziua, am divortat la notar acum 9 luni insa nu s-a precizat nimic legat de pensia alimentara. O mai putem face acum prin notar sau doar in tribunal?
Da, intradevar viata ne ofera scarpinaturi cand nu tratam problemele la vremea lor. Din pacate niciodata nu e prea tarziu asa ca incercam sa gasim solutii incat sa rezolvam un procent din totalul produselor in functie de prioritati.

gi-jane2 a scris:

mama, ce scarpinatura...
daca renunta la succesiunea tatalui, se poate revoca declaratia la cererea creditorului.


In cazul partajului masina a ramas la unul din soti, pentru schimbarea masinii pe numele sotiei e nevoie de certificat fiscal de la celalalt sot? El are datorii la fisc.
Va multumesc, si pentru ca sora tatălui sa devina intr-un final singura mostenitoare exista pasi pe care fratele mamei ii poate face?
Poate renunta la mostenire in favoarea surorii tatălui?
Toti sunt de acord insa cautam o solutie ca sotul sa evite sa recunoasca mostenirea deoarece are datorii si ca eu sa ajung intr-un final prorpietar de la unul din fratii socrilor mei (eu avand acum regim matrimonial cu separaţia de bunuri si noi avand impreuna 2 copii care ar mosteni ulterior apartamentul fara sa il pierdem sub sechestru.
Nu am dezbatut nici dupa mama nici dupa tata. De aceea intreb, daca ar fi fost sa dezbat dupa moartea mamei, cat traia tatal meu, toata mostenire ar fi revenit tatalui, nu?

gi-jane2 a scris:

Daca renuntati la mostenirea tatalui, tot ce avea acesta, e mostenit de sora tatalui.
Insa cum e cu mostenirea mamei, ati renuntat la ea, sunteti strain de ea?

Cine umreaza la succesiune in urmatorul caz.

Parinti decedati au un singur copil, mama decedata in 2019, tatal decedat in 2023.
Daca singurul copil renunta la mostenire urmeaza fratele mamei sau sora tatalui?
Fiecare parinte are doar cate un frate/sora in viata.

Teoria mea era ca daca copilul renunta dezbaterea facandu-se ca si cum tatal ar fi in viata (pentru ca nu a fost dezbatut niciodata) totul va reveni tatalui si apoi surorii tatalui

Va multumesc.
Dar daca vom contrui casa pe terenul pe care il avem acum impreuna, casa nu va fi si ea comuna si supusa sechestrului. Eu ma gandeam la partaj pentru ca eu sa fiu unica proprietara pe teren si pe casa ce urmeaza sa o construim.