avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotul are o datorie catre ANAF din anul 2018. Noi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotul are o datorie catre ANAF din anul 2018. Noi ne-am casatorit ...

Sotul are o datorie catre ANAF din anul 2018.
Noi ne-am casatorit in anul 2022.
In anul 2023 am achizitonat o casa cu pamant in valoare de 15.000 euro pe care vrem sa construim o casa.
Am primit executare silita pe proprietate pentru datoria sotului.
1. Care este calea de urmat pentru mine: pot face partaj si schimbarea comuniunii de bucuri sau e necesar divort + partaj?
2. E in regula sa astept licitatia sa cumpar partea lui atunci sau sa fac pasii dinainte?
3. Noi locuim aici (in sat) si fata e la scoala aici din septembrie dar eu am locuinta mea dinaintea casatoriei in oras si am inca domiciliul acolo, se aplica in cazul nostru imposibilitatea executarii unei familii daca de locuinta depinde continuarea studiilor?

Pentru dosarul ANAF, ne ocupam de acesta insa este vorba de o suma foarte mare 400.000 lei si nu se pune problema stingerii datoriei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2024
Dora1987, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dora1987 , utilizator 13:15, 5 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Schimbati va regimul matrimonial, faceti partaj si virați 7500 de euro în contul lui.
Modificare regimului matrimonial nu prea ajuta. Daca a inceput executarea silita e cam tarziu sa incheie contractul de partaj, aceasta procedura trebuia efectuata inainte. Acum se poate incheia contractul de partaj numai cu acordul ANAF, probabil va trebui intocmit un raport de evaluare iar contravaloarea cotei sotului probabil va trebui achitata intr-un cont indicat de ANAF.
modificarea ajuta pt viitor ca vor sa construiasca pe teren si da, pt ca executarea e notatta i cartea funciara, trebuie partajat cu acordul lor.
Multumesc, nu vreau sa fac partaj pentru a evita executarea ci pentru a cumpara eu partea sotului, care sunt constienta ca se va duce catre ANAF si pentru a putea continua sa construiesc sa nu ajungem ca si casa cea noua sa intre in sechestrul sotului. Trebuie sa astept ca executorul sa propuna vanzarea sau pot sa cer eu partajul inainte?

Nu avem multe detalii despre dosarul de executare, sumele datoarate provin din neplata TVA si in cazul acela in 2021 cand a fost initiat raportul pentru TVA-ul din 2018 sotul a imputernicit un avocat dar neavand cunostinte in domeniu l-a crezut pe cuvant cand a zis ca va contesta trecere la persoana platitoare de TVA ca acum sa afle ca nu a fost facuta nici o contenstatie.

Aceste dosare ANAF exista undeva publice cum sunt cele de pe portalurile judecatoriilor?
Nu trebuie să divorțați că nu obțineți nimic mai mult. Este suficient să vă schimbați regimul matrimonial, cu acela de separare a bunurilor, ca să nu mai aveți bunuri comune.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2024
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, recent mi-am dat demisia din politie si voi fi obligat ... Andrei912 Andrei912 Buna ziua, Recent mi-am dat demisia din politie si voi fi obligat sa platesc scolarizarea. M-am casatorit in urma cu 6 luni iar in urma cu 3 săptămâni ... (vezi toată discuția)
Executare silita in cazul unei casatorii ?! ko_ny ko_ny La momentul acesta , sunt executata silit de catre o firma de recuperari ,pentru neplata unui credit , prin poprire pe salariu . Intrebarea mea este : daca ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala - separatie de bunuri georgiana.td georgiana.td Doi soţi , căsătoriţi in 1994 , cu 1 copil minor , deţin în proprietate un imobil (teren+locuinţă) . In urma unei datorii [b]personale[/b] a soţului ... (vezi toată discuția)