avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1545 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate bigbrother42

Activitate bigbrother42

Răspuns la discuția Cumularea mai multor pensii
Carp Mircea a scris:

Nu exista pensie de handicap.
Se poate cumula pensia de invaliditate cu indemnizatia de handicap si indemnizatia de insotitor.

Multumesc mult pentru raspuns.O zi frumoasa va doresc.
Buna seara, va rog sa imi spuneti daca se poate cumula mai multe pensii, de ex.: pensia de invaliditate, pensia de handicap gradul 1 si indemnizatia de insotitor.Multumesc.
Răspuns la discuția Pensie de urmas
Persoana bolnava are 50 de ani, s-a imbolnavit la varsta de 16 ani in clasa a 10-a, si nu a mai fost apt de munca.Acest fapt a fost constatat si de fortele de munca, care l-a trimis la o scoala speciala, pe care nu a terminat-o.Dupa 1990 beneficiaza de un ajutor social pentru handicapti.
Discuție Pensie de urmas
Buna ziua, am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta:O persoana cu handicap, in varsta, cu ajutor social, mai poate beneficia de pensie de urmas de la un parinte pensionar care a decedat, si daca da, ce ar trebui sa faca.Multumesc pentru atentie,
Doar locul nasterii si al decesului sant in acelasi judet, Constanta, domiciliul trecut in certificatul de deces este in jud.Tulcea, loc Ceamurlia.Multumesc
Acum 6 luni un membru al familiei a decedat lasandu-mi un pachet de actiuni de genul celor care s-au dat prin anii 90.In ultimii ani nu a mai locuit cu mine si s-a mutat in alt judet locuind la concubina, dar s-a imbolnavit grav si a acceptat sa-l tratez in orasul unde locuiesc eu, nu am reusit sa-i fac decat viza de flotant pentru ca boala s-a agravat si a decedat in scurt timp.Acum doresc sa dezbat sccesiunea acestui pachet de actiuni, dar notarul de aici ma trimite in celalat domiciliul al parintelui meu.Precizez ca are viza de flotant si certificatul de deces este pe judetul care locuiesc eu.De aceea va rog sa ma jutati cu un sfat despre actele ce imi trebuiesc, cat ma costa si unde trebuie sa ma adresez pentru aceasta mostenire.