Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua, am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta:O persoana cu handicap, in varsta, cu ajutor social, mai poate beneficia de pensie de urmas de la un parinte pensionar care a decedat, si daca da, ce ar trebui sa faca.Multumesc pentru atentie,
Cel mai recent răspuns: bigbrother42 , utilizator 11:43, 10 Iulie 2011
ce varsta are copilul persoanei decedate?
Legea 263/2010,Art.84-Copiii au dreptul la pensie de urmas:a)pana la varsta de 16 ani;b)daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii,pana la terminarea acestora,fara a depasi varsta de 26 de ani;c)pe toata durata invaliditatii de orice grad,daca acesta s-a ivit in perioada in care se afla in-una din situatiile prevazute la lit.a)sau b).Din cele aratate mai sus rezulta ca nu poate sa beneficieze de pensie de urmas.
Persoana bolnava are 50 de ani, s-a imbolnavit la varsta de 16 ani in clasa a 10-a, si nu a mai fost apt de munca.Acest fapt a fost constatat si de fortele de munca, care l-a trimis la o scoala speciala, pe care nu a terminat-o.Dupa 1990 beneficiaza de un ajutor social pentru handicapti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru o persoana cu handicap accentuat IonJon IonJon Buna ziua! Sufar de schizofrenie de 11 ani si am certificat de handicap gradul 2. Am 32 de ani.M-am imbolnavit la varsta de 21 de ani, in timp ce eram in ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas toni1072 toni1072 Buna ziua, Am urmatoarea situatie in familie si nu stiu daca copilul minor poate beneficia de pensie de urmas dupa decesul parintelui bolnav Tatal a lucrat ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie - pensie sau optiune pentru una din ele manoilaalexandru manoilaalexandru O persoana cu handicap din nastere, gr. 2 ( cu dizabilitati psihice, interzis judecatoresc ) care la aparitia OUG 6/2009 avea o pensie de invaliditate de 153 ... (vezi toată discuția)