Buna ziua, am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta:O persoana cu handicap, in varsta, cu ajutor social, mai poate beneficia de pensie de urmas de la un parinte pensionar care a decedat, si daca da, ce ar trebui sa faca.Multumesc pentru atentie,
Legea 263/2010,Art.84-Copiii au dreptul la pensie de urmas:a)pana la varsta de 16 ani;b)daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii,pana la terminarea acestora,fara a depasi varsta de 26 de ani;c)pe toata durata invaliditatii de orice grad,daca acesta s-a ivit in perioada in care se afla in-una din situatiile prevazute la lit.a)sau b).Din cele aratate mai sus rezulta ca nu poate sa beneficieze de pensie de urmas.
Persoana bolnava are 50 de ani, s-a imbolnavit la varsta de 16 ani in clasa a 10-a, si nu a mai fost apt de munca.Acest fapt a fost constatat si de fortele de munca, care l-a trimis la o scoala speciala, pe care nu a terminat-o.Dupa 1990 beneficiaza de un ajutor social pentru handicapti.
Pensie urmas
toni1072
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie in familie si nu stiu daca copilul minor poate beneficia de pensie de urmas dupa decesul parintelui bolnav
Tatal a lucrat ... (vezi toată discuția)