avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1425 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaNana

Activitate AndreeaNana

Răspuns la discuția Custodie copil
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

Cabinet Individual de Avocat_ G Stelea a scris:

Trebuie sa deschida o actiune in instanta pentru stabilirea domiciliului minorului, daca nu exista posibilitatea unei solutii pe cale amiabila.

Răspuns la discuția Custodie copil
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Daca parintii nu se inteleg unde si cu cine sa locuiasca minora, se apeleaza la instanta de judecata.

Instanta va decide prin prisma interesului copilului si va avea in vedere cine este persoana de referinta cea mai apropiata de minora, care dintre parinti asigura cel mai adecvat nevoile minorei (emotionale, de securitate fizica, alimentare, locuinta etc), care este implicat in traiul de zi cu zi. Se vor face anchete sociale la domiciliile ambilor parinti spre a se verifica conditiile de trai. Va conta si nivelul veniturilor insa nu decisiv, avand in vedere ca teoretic va contribui si celalalt parinte la cheltuielile de crestere si educare.

Discuție Custodie copil
Custodie copil.

Bună ziua! Scriu din partea unei cunoștințe, care în urma unei discuții cu fostul partener, a fost dată afara din casă , iar acum locuiește cu actualul partener și au o fetiță împreună. Situație este că ea are un copil cu fostul, care este pe numele lui, deși nu au fost căsătoriți, el si familia dânsului nu îi mai permit să-și vadă copilul care este minor.
Precizez că fata acum sta acasă cu al doilea copil care are mai puțin de un an și nu are niciun venit, inafara de alocația copilului și salariul actualului partener.
A-ți putea vă rog să mă îndrumați ce se poate face pentru a-și recupera copilul? O afectează faptul că nu are indemnizație ea?
Sper că m-am făcut înțeleasă. Vă mulțumesc și o zi frumoasă!
Sunt însărcinată și luni încep un nou job.

Bună ziua, sunt însărcinată in 13 săptămâni iar pe 12 august voi începe munca. Data nașterii este estimată pe 13 februarie 2025.
Stiu ca ma incadrez pentru indemnizație deoarece am mai lucrat pana in martie 2024 aproximativ 2 ani. Dar nu stiu cum sa procedez la noul loc de muncă... daca nu reușesc sa indeplinesc acele 6 luni va trebui să-mi dau demisia inainte sa nasc? Mentionez că am anunțat la telefon la interviu de sarcina mea. Și pot anunța oficial cu adeverință si tot sarcina la inceputul perioadei de proba, sau să mai aștept?
Mulțumesc anticipat pentru raspunsuri!
Am citit link-ul! Multumesc mult pentru ajutor!
Data prezumitiva a nasterii este in ianuarie 2025.
Am lucrat din August 2022 pana in Martie 2024 fara intrerupere.
In acest moment nu lucrez deoarece planuiam sa stau acasa 1-2 luni din cauza unui burn out...
Trebuie sa transmit cuiva ca nu lucrez? Adica sa intru in somaj? Nu stiu cum se procedeaza si daca trebuie sa fac ceva in privinta aceasta.
Oare ma pot angaja cateva luni pana inainte de nastere?
Buna ziua! Da, am lucrat aproape 2 ani inainte de aceste 3 luni. Va multumesc frumos pentru ajutor! Va urez o zi frumoasa!
EDIT; bineinteles ca voi incerca sa ma angajez, dar in cazul in care nu reusesc ce se intampla?
Buna ziua! Tocmai ce am aflat ca sunt insarcinata iar eu nu mai lucrez de 3 luni (unde am lucrat aproape 2 ani).
Am 2 intrebari va rog; Pot beneficia de indemnizare pentru cresterea copilului? Daca nu lucrez inseamna ca nu sunt asigurata, cum pot proceda pentru nastere si tot ce este nevoie daca eu nu dispun de asa ceva?
Sunt foarte confuza, deoarece cineva mi-a spus ca daca nu am asigurare nu am cum sa dac nimic... Va rog daca stie cineva ceva mi-ar fi de mare ajutor! O zi frumoasa sa aveti!