avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate romanistanezul

Activitate romanistanezul

sa presupunem ca inregistrarea audio a fost facuta cu un telefon mobil pe un card de memorie.
in acest caz in instanta, se va prezenta ca proba transcrierea inregistrarii si telefonul mobil si cardul de memorie sau doar cardul ce contine inregistrarea?
daca inregistrarea audio, e un fisier cu extensie .amr, nespecifica mediului windows folosit pe pc-urile din instanta, se vine si cu fisierul audio convertit intr-un format comun de redare? daca da, in cite exemplare se va depune la instanta?

este esential acordul persoanei inregistrate, daca este vorba despre abuzul unui sot valid asupra sotului invalid si amenintarea acestuia ?

in cazul in care acordul este necesar, pe ce cale se va obtine, sau care este forma in care se considera ca este obtinut?
oricum competenta este judecatoria de la ultimul domiciliu al sotilor daca unul din ei mai locuieste acolo. daca nu, domiciliul paratului.


in cazul de fata nici unul dintre soti nu mai locuieste la ultimul domiciliu conjugal, sa inteleg ca se poate stramuta procesul in localitatea de domiciliu a persoanei nedeplasabile ?
Se poate stramuta procesul in cazul unei actiuni de divort atunci cind sotii nu au domicilul in aceiasi localitate, actiunea fiind introdusa de sot in localitatea in care s-a incheiat casatoria si unde au avut ultimul domiciliu conjugal, iar sotia domiciliaza in alta localitate, aceasta fiind nedeplasabila - hemipareza stinga, in urma unui AVC?

Ar fi de mentionat ca deplasarea persoanei cu hemipareza nu se poate face pe distante mari in pozitia sezut.
Referitoare la restructurarea si reorganizarea institutiilor administratie publice, va rog a avea amabilitatea in a ne consilia asupra masurilor ce trebuie intreprinse in cazul in care prin ordin de ministru se modifica posturile unor functionari publici in posturi de personal contractual, fara insa ca prin ROF, sa se modifice atributiile de servicu ale angajatului.
Cum se poate evita, eventual ataca in instanta, schimbarea incadrarii in personal contractual?

Aceasta intrebare a fost pusa mai multor juristi ai unor confederatii sindicale, insa nu am primit raspuns.