avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate tantan

Activitate tantan

Am inteles. Va multumesc frumos.
Deci a fost vina mea. Nu stiam de aceasta restrictie. Deci, in acest caz trebuie sa imi asum toate aceste taxe, nu?
Da, multumesc pentru raspunsuri. Mie mi s-a zis ca s-au facut poze, insa nu mi-au aratat nici una. De asemenea, am citit acum ca era in obligatia lor sa imi dea o copie a notei de constatare, ceea ce nu s-a intamplat.
In procesul verbal, la rubrica "martor", nu este trecut nici un nume, si nu este nici o semnatura. Deci nu am dovada ca ceea ce este inscris in PV este adevarat.
Multumesc.
Multumesc mult. Raza sectorului de domiciliu sau unde s-a produs incidentul?
Nu la politie depun prima data contestatia? Depun direct la judecatorie?
Buna ziua. Astazi mi-a fost ridicata masina in sectorul 1. Situatia era urmatoarea: la intersectia a 2 strazi, dupa curba ce face intrarea pe straduta la 2-3 metri se afla o trecere de pietoni, iar la 4-5 metri de acea trecere se afla parcata masina mea. Pe acea straduta nu exista nici un semn de interzicere a parcarii.
Totusi, masina mi-a fost ridicata cu urmatorul motiv: "a stationat in mod voluntar pe coltul intersectiei, creand obstacol in partea carosabilului cu auto marca...". Mi s-a cerut sa platesc taxa de ridicare auto, transport auto si amenda in suma de 268 lei.
De asemenea, pe proces verbal am mentionat in fata agentului ca ridicarea masinii s-a efectuat in conditiile in care nu exista nici un semn de interzicere a parcarii, fara martori si fara prezenta reprezentantilor politiei rutiere.
Va rog sa-mi spuneti daca am sanse sa contest un astfel de proces verbal si unde se face aceasta contestatie.

Va multumesc.
Răspuns la discuția inmatriculare auto
Buna ziua. Am o problema mai delicata cu inmatricularea masinii. Am cumparat o masina SH de la o reprezentanta auto din Bucuresti. Aceasta reprezentanta a cumparat masina de la un client (prin buy-back) si n-au mai inmatriculat-o pe numele lor, deoarece masina urma sa se revanda. Fostul proprietar (clientul lor) este din Cluj si nu am nici un fel de informatii despre el, decat cele specificate in actele masinii. Cu reprezentanta auto am facut un contract de vanzare cumparare, semnat in original de ambele parti, mi-au emis factura in urma tranzactiei si mi-au predat toate actele. In fisa de radiere fiscala intre reprezentanta si fostul proprietar al masinii exista doar stampila de la sectia financiara de care apartine reprezentanta. Stampila ca ar fi scos-o de la evidenta clientul lor din Cluj, lipseste. Am de asemenea, copia contractului de vanzare-cumparare intre cei 2. Certificatul de radiere intre reprezentanta auto si mine este ok (cu ambele campuri completate si stampilate de fisc), inclusiv am si certificatul de atestare fiscala de la reprezentanta auto. La inmatriculari mi s-a zis ca au nevoie de fisa de radiere completata intre vechiul proprietar si reprezentantul auto sau certificatul de atestare fiscala in original. Pe talonul si cartea masinii ca si ultim proprietar figureaza fostul proprietar din Cluj, cu mentiunea in talon ca in data cutare a fost intrainata masina catre respectiva reprezentanta auto. Reprezentanta amana sa rezolve aceasta problema invocand diverse motive banale. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Si ce pot sa fac in cazul in care nu primesc certificatul de atestare fiscala de la fostul proprietar? Va multumesc.
Răspuns la discuția Probleme radiere masina.
Va multumesc mult pentru raspunsuri !
Răspuns la discuția Probleme radiere masina.
Buna ziua, va multumesc mult pentru raspuns. Tin sa va spun ca in 2 zile dupa incidentul produs, m-a sunat avocatul cumparatorului (la ora 18.30) sa ma anunte ca a doua zi la ora cutare vor depune o plangere penala la politie si ne-a rugat sa nu incercam sa luam legatura cu "clientii sai" deoarece se va considera intimidare. S-a prezentat, iar ulterior am verificat ca acel numar de telefon este chiar inregistrat pe un cabinet individual de avocatura. A refuzat sa raspunda la intrebarea, in temeiul carui articol din codul penal vor sa faca ei plangerea. Cat despre actele masinii toate sunt in regula, iar impozitul la fisc pt masina este platit inclusiv si in aceasta perioada de 30 zile in care urmeaza sa faca el actele (obisnuiam sa-mi platesc impozitele in avans). Am martori ca el a verificat masina inainte sa o cumpere, dar nu pot sa imi dau seama ce motiv intentioneaza sa invoce pentru astfel de acuzatii. Va multumesc.