buna ziua!
as avea nevoie de o indrumare.
tatal meu are cancer de prostata cu metastaze osoase stadiul 4.el are domiciliul in teleorman dar l-am luat la mine in ilfov. starea generala a inceput sa se degradeze si mobilitatea s-a redus spre minim .
medicul de familie a ramas in teleorman dar oncologul il are in bucuresti.
destre prognostic stim care este si incerc sa fac pace .alta este problema pe care vreau sa o inteleg.
eu nu lucrez dar nici nu pot sa merg sa stau cu el in teleorman.
asta fiind situatia as vrea sa ii fac dosar de handicap cu insotitor . in momentul de fata nu este incadrat in grad.nici nu am incercat .
deci in acte el este apartinator de tr, iar eu flotant pe ilfov(locuinta este personala dar din comoditate am ales flotantul).
efectiv locuim impreuna in ilfov.cum ar trebui sa procedez ca sa ii pot face dosarul?ma adresez la ilfov sau la tr? de schimbat domiciliul nu pot sa il duc pe la evidenta populatie pt ca nu e deplasabil .pt el 10 pasi pana la baie sunt deja un chin.
oare se poate face ceva?
multumesc anticipat!
cam astia sunt pasii pe care ii vad si eu dar problema este ca nu stiu in ce masura imi poate face plangere penala pt folosirea dispozitivului de inregistrare ascuns
cred ca se poate spune ca este destul de grav din moment ce am ajuns la terapie,iar faptul ca directoarea nu se grabeste sa dea un raspuns favorabil cererii de transfer desi am solicitat in scris si am atasat si recomandarea de la psiholog ma face sa cred ca nu voi gasi o solutie pe cale amiabila.
in momentul asta sunt si foarte afectata de situatia asta si sunt cumva ingrijorata sa nu agravez situatia pt ca asa cum am spus pasul urmator este sa o inregistrez .nu il loveste dar este foarte agresiva verbal , efectiv urla si jigneste la foc continuu. inca nu am inregistrarea dar nu stiu cum e mai bine sa o folosesc in momentul in care o sa am o dovada clara.
sincer la directoare nu as vrea sa o duc pt ca este evident ca nu o sa ia nici o masura. cel mult o sa o avertizeze sa se pregateasca.
pasul urmator ar fi sa incerc la inspectorat sau politie si in ultima instanta sa o trimit la tv dar aici intervine problema: inregistrarile cu dispozitive ascunse pot fi incriminate penal in anumite situatii si nu as vrea sa ma trezesc vizata de un proces penal in incercarea mea de a o trage la raspundere
multumesc frumos pt raspunsuri!
am incercat sa discut cu mai multi parinti in ideea ca totusi avand deja atatea transferurui si situatia tot escaladeaza sa facem o petitie la inspectorat ca sa solicitam schimbarea doamnei dar din pacate nimeni nu vrea sa riste.
ma tem ca o sesizare individuala fara nici o dovada exacta in afara de cuvantul copilului in conditiile in care nimeni nu o sa confirme nu o sa faca decat sa o infurie si nici nu vreau sa imi imaginez cat de departe poate sa ajunga cu persecutia .mai avem putin peste o luna din an . cred ca o sa astept sa vad cum se termina si in vara va trebui sa gasesc o solutie chiar si cu naveta la 6 dimineata la o alta scoala
pot sa fac o sesizare anonima la inspectorat?
buna ziua!
avand in vedere ca am o fetita care este abuzata verbal de catre cadrul didactic ce pot eu , ca parinte sa fac fara sa imi pun copilul in pericol?
locuim intr-un orasel cu o singura scoala si aia in 3 schimburi si cu cadre didactice insuficiente.
dintre cei 60-70 de profesori o dna iese in evidenta prin atitudinea dictatoriala fata de copii. cine si-a permis a mutat copilul la alta scoala preferand sa schimbe domiciliul sau sa faca naveta. restul stau si sufera pt ca directoarea nici nu vrea sa auda de transferuri la alte clase pe motiv ca nu sunt locuri .
parintii sunt mai speriati decat copiii, nimeni nu vrea sa atraga atentia si furia dnei catre copilul lui. toti sunt de acord ca nu se mai poate asa dar atata timp cat dna are alt copil in vizor prefera sa tina capul jos.
deci nu se pune problema unei actiuni comune iar dna care este in prag de pensionare se lauda ca e cunoscuta si apreciata peste tot si nimeni nu poate sa ii faca nimic pt ca e un fel de celebritate .
acum noi stim ca nu sunt suficienti profesori si din pacate in toata tara se intampla cam la fel:profesorii recalcitranti nu pot fi urniti de pe loc pt ca nu are cine sa ii inlocuiasca si chestia asta nu face decat sa le dea si mai mult aplomb celor care de fapt nu ar avea ce sa caute in invatamant.
personal pt ca nu stiu cat de sus ajunge influenta acestei persoane as vrea sa stiu daca exista o modalitate anonima prin care sa solicitam cercetarea disciplinara a acestei dne
multumesc anticipat!
ce faci cu o invatatoare abuziva?
copilul este abuzat verbal zilnic de catre invatatoare.
nu este singurul din pacate. pana acum 12 copii au plecat deja de la clasa si asta doar in primul an(suntem clasa pregatitoare)
dna tipa la copil zilnic, le interzice celorlalti copii sa se joace cu el si acum am ajuns la stadiul la care trebuie sa facem terapie pt ca , copilul se trezeste plangand, face pe el si refuza sa mai mearga la scoala
problema este lunga si o pot detalia daca este necesar dar in momentul de fata nu se mai pune problema sa ajungem la un consens, am trecut de faza asta din pacate. acum trebuie sa il transfer si se pare ca din cauza ca exista riscul sa isi piarda norma nu mai vrea sa accepte nici un transfer si directoarea o sustine.
planul meu ar fi sa o inregistrez video/audio si intrebarea care se ridica este de natura legala.
ce pot face efectiv cu o inregistrare obtinuta in felul acesta? se poate folosi pt a inainta o actiune? evident ca va trebui sa plec de la directoare, inspectorat si tot asa , ultimul pas fiind cel in instanta si sincer nu as vrea sa ajung acolo.
se pot intoarce impotriva mea avand in vedere ca oficial nu avem voie sa o inregistram in felul acesta?
multumesc frumos!