avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Idil

Activitate Idil

In anul 1986 tatal meu a construit o anexa gospodareasca pe teren atribuit de la primarie pe baza actului "Autorizatie de construire" emis tot de primărie.Aceasta constructie face parte dintr-un sir de garaje. Cu cativa ani dupa decesul tatalui meu cand am vrut sa fac succesiune pt constructie trebuia sa prezint un contract de concesiune pt.terenul aferent.Eu fiind plecata din tara nu am stiut ca trebuia sa cer sa mi se intocmeasca acel act am ramas fara insa taxa de concesiune plateam in fiecare an
Am pastrat chitantele care sunt emise pe numele meu si pe care la felul incasarii apare: "[CONTRACT DE CONCESIUNE IN RON]-Debit an.../cf.Contr.nr.../din..."
In data de 14.04.2021 am cerut prin e-mail copie de pe acest contract dar nu am primit raspuns, in data de 18.12.2023 am depus inca o cerere la care m-i s-a raspuns ca in baza de date a primariei contractul meu apare ca fiind expirat la 01.01.2022 pt ca in baza prevederilor unor hotarari in anul 1996 au fost incheiate contracte de concesiune in urma unor solicitări scrise și ca în cadrul arhivei nu a fost identificat acel contract. Ulterior intr-o audienta viceprimarul mi-a explicat ca pt a obtine un contract de concesiune trebuie facuta licitație.
Intrebarea mea este: daca se face licitație si nu castig ce se întâmplă cu constructia?
Chiar nu exista alta posibilitate sa mi se faca un contract de concesiune?

Va mulțumesc anticipat pt raspuns
Desigur ca o utilizez si eu la fel.Doar ca vanzatorul încercând sa se disculpe de orice vina mi-a adus fel și fel de acuzatii nefondate.Ca dupa o "verificare amanuntita"a constatat ca as utiliza pilota neimbracata, ca as fi spalat-o la o temperatura ridicata deoarece a constatat un miros 'pregnant' de detergent, etc., in schimb a negat vehement ca ar exista fire de lâna pe exteriorul pilotei, deși din pozele facute de mine reiese clar acest lucru.Am trimis poza inclusiv cu parfumul de rufe pe care il folosesc la spalare explicand ca probabil pilota fiind in contact direct cu lenjeria a preluat mirosul acesteia.De ce as spăla o pilota după nici doua luni de utilizare??
I-am amintit ca daca am cumparat tot de la el inclusiv 2 tipuri de husa protectoare de saltea cum sa folosesc o pilota fara lenjerie. Am explicat ca din punctul meu de vedere problema provine din faptul ca materialul folosit pt invelis nu este compatibil cu umplutura de lâna ori lâna nefiind prelucrata corespunzator a ramas rigida și străpunge invelisul. Iar acest lucru nu se poate repara decat daca se schimba materia prima utilizata la confectionarea produsului.A mai spus ca am avut 14 zile la dispozitie in care puteam sa testez produsul. Am explicat ca in primul rand pilota fiind destinata pt sezonul de iarna (am cumpărat 2 tipuri, si de iarna și de vara) am inceput sa o utilizez din luna decembrie, iar problema pierderii continutului se intensifica puțin câte puțin dupa o perioada mai lunga de utilizare, in cazul meu a inceput sa se observe dupa mai mult de o luna. Am arătat prin capturi de ecran ca și alți utilizatori s-au plâns de aceeași problema ale aceleiași pilote e-i drept cumparate de la alt vânzător.(Pe site-ul acestui vânzător sunt f puține review-uri publicate, și acelea doar care au 4-5 stele.)Legea intr-adevar prevede retur care nu trebuie justificat in 14 sau 30 de zile de la achizitie.Dar daca acest defect exista deja înainte sau în momentul achiziției dar nu se poate constatata decât după o anumita perioada de utilizare avand in vedere natura produsului, unde se incadreaza? Sau preschimbarea lui cu una identica care prezinta risc pt sanatate nu este inconvenient semnificativ pt utilizator?Si revin la faptul ca daca vanzatorul nu a luat nici o măsură reparatorie in decurs de mai mult de o luna de la sesizare si chiar si atunci doar constrans, nu justifica cererea mea de rezoluțiune al contractului?
I-mi cer scuze pt relatarea destul de lunga multumindu-va totodata pt rabdare
Multumesc pt răspunsul dvs.
Nu stiu cum as putea proba ca produsul de schimb provine din acelasi lot.Insa as avea o alta intrebare.Care este perioada de timp rezonabila in care vanzatorul trebuia sa ia sau sa propuna masura reparatorie? In 12.02 am sesizat vanzatorul prin e-mail care mi-a răspuns ironic ca probabil ma misc mult in somn si frec pilota sau transpir in somn si se umezeste lâna sau ca e prima sesizare de genul ca 'm-am trezit cu lana in gura',In 13.03 am trimis din nou e-mail rugand sa solutioneze problema. N-am mai primit nici un raspuns. pana la data de 17.03 cand dupa ce am sesizat ANPC mi s-a propus aducerea în conformitate sau preschimbarea produsului.
Va rog sa ma ajutati sa gasesc daca exista o cale legală prin care pot sa cer rezolutiunea contractului deoarece daca va trebui sa accept preschimbarea produsului problema se repeta iar eu voi fi nevoita sa redeschid procedura de reclamatie sau sa blochez aproape 800lei intr-un produs pe care nu-l pot utiliza.
Multumesc mult
De ce nu apare urmatorul meu mesaj?
De cateva ore incerc sa continui discutia deschisa dar nu reusesc
Va rog sa ma ajutati
Buna ziua,
Am pus o intrebare, am primit raspuns dar as mai dori si alte informatii in legatura cu acel caz
Cum pot continua discutia? Unde pot sa scriu?
Mulțumesc
Bună ziua,
In data de 10.09.2024 am cumparat o pilota de lâna care după nici doua luni de utilizare a inceput sa piarda din continut adica firele de lana au inceput sa iasa prin invelis dispersandu-se prin pat si primprejurul patului.Desi descrierea produsului suna in felul urmator: " Invelisul pilotei este confectionat dintr-un material ce nu permite iesirea continutului". Cand pt a doua oara mi s-a intamplat sa ma trezesc chiar si in gură cu un fir de lâna am decis sa contactez vanzatorul si sa sesizez acest lucru.Acesta mi-a răspuns ironic ca n-a mai primit reclamatie de acest gen.Am trimis poze doveditoare, s-a ridicat produsul pt verificare insa vanzatorul a inceput sa ma acuze ca problema ar fi din cauza mea, a exploatarii necorespunzătoare.Dupa ce am argumentat fiecare acuzatie, mi-a propus preschimbarea pilotei cu una identică noua.Eu am refuzat propunerea in baza motivului ca in pofida primirii unui produs nou dar identic ( material si continut) problema se va repeta din nou dupa o anumita perioada de utilizare si am cerut sa mi se returneze c/valoarea produsului.Vanzatorul insa nu accepta in nici un fel cererea.
Acest produs are termen de garantie de 12 luni iar în Garantii si certificari se prevad urmatoarele:
Daca produsul primit se dovedește a nu fi conform cu specificațiile de pe site sau prezintă defecte de fabricare, cumpărătorul poate solicita returnarea acestuia pentru a fi înlocuit cu un alt produs sau restituirea sumei de bani plătite.
Intrebarea mea este : am sau nu dreptul sa cer restituirea c/valorii acestui produs?
Va multumesc anticipat pt raspuns