Buna ziua ,
incerc sa obtin o adeverinta ca locuiesc efectiv la bloc , necesara la parcari Sector 2 .
-Am trimis o solicitare catre Presedintele Asociatiei , acesta imi raspunde ca trebuie actualizata cartea de imobil mai intai si trebuie sa-i trimit documente conform OUG 97 si HG 295 , fara sa detalieze .
- Am trimis nume , prenume , nr CI , data dobandire proprietate , copie CI
- primesc raspuns citez aprox "Ati primit deja raspuns la aceasta solicitare"
Practic mi se refuza o astfel de adeverinta , desi locuiesc de trei ani in bloc cu acte in regula . Daca o sa mai cititi intrebarile mele , este acelasi Presedinte care vrea sa ma bage la puscarie si sa ma dea afara din bloc , ca asa vrea el.
Va intreb daca stiti :
- ce acte sunt necesare pentru actualizare carte imobil conform OUG si HG , exista o procedura care trebuie respectata , te prezinti in sedinta Adunarii generale cu aceste acte ....ceva de genul
- cum as putea stopa acest abuz al Presedintelui ?( pe care il invit sa aiba un drept la replica si sa ne explice ce am facut gresit sau ce trebuie facut , stiu ca ma urmareste si aici)
Stimate CHKA ,
aceleasi lucru il zic si eu , daca am solicitat scris sa nu mai primesc mailuri generale de Informare, ce e asa greu sa ma scoti din lista de distributie .Am apasat si Unsubribe ....
Unde scrie in legea 196/2018 ca proprietarii sunt obligati sa ofere mailuri personale pana cand pleaca din bloc ????
Va inselati , Presedintele si CEX sau oricare alte persoane fizice pot sa faca presiuni ca sa plec din bloc , sa-l intrebati pe preferatul dvs despre sedinta CEX 13.11.2024 , nici pana in ziua de azi nu au avut bunul simt sa-mi spuna ca a fost o neintelegere sau ca ne-am aprins in discutie .... Asta cum se numeste , nu cumva Amenintare sau Intimidare ?
Intre timp ne-au scos din grupul de WA , o super fapta de vitejie de povestit nepotilor, dar astea sunt istorii pe care le stiu politistii de la Sectia 9 care l-au convins pe preferatul dvs sa nu ne mai injure si ameninte , sa nu mai trimita mailuri dupa ce s-a apasat Unsubscribe .
Ceea ce si face , iar mailurile pe care le primesc acum la solicitari contin fraza
"Acest mesaj nu face parte dintr-o listă de distribuție și este trimis exclusiv ca urmare a cererii primite de la dvs.
Dacă doriți să reluăm comunicările regulate, vă pot adăuga din nou în lista de informare, doar cu acordul dvs. expres."
Deci se poate , frumos , elegant , fara nervi , conform legilor . Ce rost are atunci raspunsul Presedintelui preferat ?
Cat despre cele 1001 de mailuri/sesizari va stau la dispozitie in Maior Coravu 57 , pe banci , oricand , pentru a va oferi listat solicitarile dar mai ales raspunsurile Presedintelui preferat .Veti avea raspunsul la ce sa faca cu "fonctia" .....
Imi permit sa va reamintesc ca am mai avut pe aici un alt Presedinte la fel de preferat care tot asa declara ca e sarac si cinstit , in schimb a facut totul pentru a ramane la putere , nu a contat peste cine a calcat , vezi Revolutie , mineriade , Regele Mihai etc .
Oameni din astia neinteresati dar care vor ei sa fie Presedinti pentru a face bine ca sa nu fie rau .....
Multa sanatate la toata lumea !
Dle Barbu ......
de doi ani de zile incercati sa ne dati afara din bloc , acum vreti sa ne bagati si la inchisoare .
V-au explicat politistii de la Sectia 9 sa ne lasati in pace , sa nu ne mai injurati , sa trimiteti mailuri strict legate de Nota de plata sau raspunsuri la solicitari . Parea ca ati inteles ....
Culmea ridicolului : va plangeti de faptul ca obstructionez eu Administratia sa ma trimita Informari catre toti proprietarii? .....nimic mai simplu : afisati Informarile la avizier , oricine le poate citi acolo , iar pe mail trimiteti la toti mai putin mie . Care e problema ?
De fapt problema este ca nu va convine cand cineva va arata ca abuzati de pozitia de Presedinte si va considerati Stapan , inclusiv pe mailurile personale ....
Cu un simplu Unsubcribe aceasta problema se rezolva instant , dar de ce sa para ca cedam in fata unor neica nimeni ..... nu-i asa ? Cand noi suntem Asociatia , Comitetul , Presedentia .
Cat priveste spiritul justitiar pe forumuri eu zic sa o lasati balta , toata lumea stie ca Presedintele/Administratorul se mai folosesc si ei de "fonctie" si nu de ieri de azi .
Cititi mai atent ce spun oamenii "Faza cu presedintele este cunoscuta aici pe forum. Multi cred ca daca este ales intr-o anumita functie, poate sa faca ce vrea, fara sa de-a sociteala nimanui..."
Cine se scuza de fapt se acuza ......
Absolut nici un avocat cu care am luat legatura nu a dorit sa se ocupe .
Nu stiu daca am fost exact : oamenii s-au adunat in AG sa voteze ca nu se va repara liftul .
De obicei oamenii voteaza bugete , ce se va repara , ce mai e de facut . In schimb aici e invers , s-a votat ce sa nu se faca .
Daca acesta nu este un abuz , cu legea in mana , atunci nu stiu ce mai inseamna abuz .
Va invidiez ca aveti liniste in casa , la mine nu e asa ....AG a votat impotriva modernizarii liftului , desi am oferit toata suma necesara si sa ma ocup astfel incat nimeni sa nu fie deranjat cu nimic . Lucrurile s-au transformat intr-o lupta personala , din care eu am doar de pierdut .
Pare incredibil dar asa e , desi nu ii afecteaza zgomotul , oamenii nu ma lasa sa repar liftul , ca nu vor pur si simplu , o rautate specifica zonei , nimic nou .
Nu inteleg ce anume ati facut dvs , nu-mi dau seama cum sa luam legatura pentru detalii .
Mi s-a parut in primul rand incredibil ca Presedintele de Asociatie considera ca are drepturi depline asupra unei adrese de mail , iar actiunea de Subscribe nu este pentru oricine ....
Dupa reclamatia la Politie si discutia cu un Agent nu am mai primit mailuri , apreciez ca pozitiva atitudinea Agentului in acest caz .
De obicei Presed/Adm/ComExec se cred stapani pe spatii , cheltuieli etc , cum probabil oricine care locuieste la bloc a observat , dar nu si pe mailuri , pare ca e un inceput pentru orice .
Multumesc pentru sugestie .
Buna ziua ,
nu mai doresc sa primesc pe mailul privat diversele instiintari trimise catre toti locatarii sau instiintarile de plata , am facut Unsubscribe , am trimis o solicitare in scris in acest sens Presedintelui Asociatiei :
Am primit un raspuns halucinant cum ca mesajele nu sunt spam si nu se poate face Unsubscribe .
Nu cred ca problema este ca sunt sau nu spam , pur si simplu nu mai vreau sa primesc pe adresa privata de mail astfel de mesaje , o sa le urmaresc la Avizier .
Credeti ca pot scapa cumva de aceste mesaje , fara sa blochez mailul Asociatiei ? Mie mi se pare un abuz ca cineva se considera total indreptatit sa-mi trimita mailuri , iar eu nu pot face nimic in acest sens , practic nu am drept la o viata privata .
Citat din mesaj :
"Aceste mesaje nu constituie spam ci o obligatie legala si administrativa iar pentru acest tip de corespondenta administrativa nu se poate solicita dezabonarea".
Probabil doar actiune in instanta ....ati mai intalnit asa ceva ?
locatar_rebel
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns si timpul dvs !
Ca scurt istoric , poate ajuta si pe alti oameni aflati in aceeasi situatie :
- sunt mai multe tipuri de zgomote
- zgomot franare motor , aproape clasic se actioneaza un sabot . Eu am inteles ca trebuie inlocuit panoul de comanda , care face franarea sa fie lina si nu brusca . Acest zgomot se aude din camera motorului si afecteaza etajele superioare
-zgomot blocare cabina , de obicei apare la fiecare etaj . Se poate rezolva cu usi automate
La noi in bloc erau prezente ambele zgomote , insa nu ni s-a explicat pe indelete cum se poate rezolva fiecare si ca trebuie o solutie completa .
O solutie completa ar tb sa fie undeva la 5000 euro .
Asa ca :
- firma de mentenanta a spus initial ca totul este ok dpdv lift , siguranta in exploatare , zgomotele sunt inevitabile
- o alta firma a analizat situatia si a dat o oferta completa : usi + panou
- cand au vazut ca e posibil sa se repare fara ei , Presedintele si firma de mentenanta au venit cu o contra oferta , mai mica . Insa de abia dupa reparatii am vazut ca de fapt s-au schimbat doar usile de la cabina , in usi automate . A disparut zgomotul de la blocare cabina , practic locatarii de la etajul 1-5 sunt multumiti , insa zgomotul de franare este in continuare prezent pentru apartam de la etaj 6-10. Pentru ca nu s-a schimbat si panoul
Comparand ofertele celor doua firme , dupa reparatii , am observat diferenta , insa Presedintele a ascuns acest lucru .....
Evident ca eu vreau sa inlocuiesc si panoul , suma nu e nici mica nici mare , insa Presedintele nu vrea si abuzeaza de pozitia lui .
Mi se pare o rautate incredibila , ascunsa in spatele unei decizii AG .
Pt mine e clar ce mai tb facut tehnic , insa legea 196/2018 se pare ca da puteri dictatoriale unui om .
Un sfat juridic ar fi de ajutor : daca eu vreau sa repar pe banii mei ceva care ma deranjeaza , Presedintele se poate opune la infinit ?