Am depus o plangere la Politie , sa vedem daca reusesc asa .
O sa revin cu raspunsul de la Politie .
ati incercat sa folositi automatizarile aplicatiei de mail si sa stergeti mailurile imediat dupa primire?
Mi s-a parut in primul rand incredibil ca Presedintele de Asociatie considera ca are drepturi depline asupra unei adrese de mail , iar actiunea de Subscribe nu este pentru oricine ....
Dupa reclamatia la Politie si discutia cu un Agent nu am mai primit mailuri , apreciez ca pozitiva atitudinea Agentului in acest caz .
De obicei Presed/Adm/ComExec se cred stapani pe spatii , cheltuieli etc , cum probabil oricine care locuieste la bloc a observat , dar nu si pe mailuri , pare ca e un inceput pentru orice .
Multumesc pentru sugestie .
(drept la replica)
Subiect: Clarificare privind comunicările obligatorii ale Asociației de Proprietari
Stimate domnule "locatar_rebel",
Vă răspund punctual la afirmațiile transmise de dvs. pe diverse canale, referitoare la comunicările oficiale ale Asociației.
Obligația legală de informare
Conform Legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, Consiliul Executiv și Președintele au obligația de a comunica tuturor proprietarilor deciziile, situațiile financiare și lucrările desfășurate în bloc. Aceste comunicări se realizează în scris, prin avizier și, complementar, prin email, pentru a asigura acces rapid și complet la informație.
Prin urmare, aceste mesaje nu pot fi considerate „spam” și nu există posibilitatea de dezabonare, întrucât reprezintă o corespondență administrativă și legală obligatorie.
Încălcarea legii prin declarațiile dvs.
Afirmațiile prin care prezentați aceste comunicări drept un „abuz” și prin care reclamați la Poliție faptul că primiți emailurile oficiale ale Asociației depășesc cadrul unei simple opinii. Ați pus în discuție un mecanism legal și obligatoriu, inducând în eroare autoritățile și opinia publică. Această conduită poate constitui plângere nejustificată și denunț calomnios, ambele prevăzute de Codul Penal.
Contradicția cu propriile dvs. acțiuni
Pentru o mai bună înțelegere, reamintesc că în ultimele 21 de luni ați transmis către Asociație un număr de 534 de emailuri, conținând sesizări, reclamații, denigrări sau solicitări – inclusiv prin intermediul a trei case de avocatură. În acest context, a considera că primirea a două sau trei comunicări oficiale pe an vă „încalcă dreptul la viață privată” este vădit disproporționat.
Aspect penal privind hărțuirea
Menționez de asemenea că împotriva dvs. există deja o plângere penală depusă la Parchet pentru hărțuire, susținută cu probe scrise, audio și video. Aceasta este în cercetare. Codul Penal sancționează asemenea fapte inclusiv cu închisoare.
Concluzie
Asociația va continua să își îndeplinească obligațiile legale și administrative prin transmiterea către toți proprietarii a comunicărilor oficiale. Încercarea dvs. de a obstrucționa acest proces și de a-l prezenta ca pe un abuz este nefondată și contrară legii.
Vă recomand să vă reconsiderați atitudinea și să utilizați căile legale de dialog și colaborare cu Asociația, nu să instigați la conflict și să formulați plângeri fără temei.
Cu stimă,
Barbu Victor Narcis
Președinte Asociația de Proprietari MC57
Dle Barbu ......
de doi ani de zile incercati sa ne dati afara din bloc , acum vreti sa ne bagati si la inchisoare .
V-au explicat politistii de la Sectia 9 sa ne lasati in pace , sa nu ne mai injurati , sa trimiteti mailuri strict legate de Nota de plata sau raspunsuri la solicitari . Parea ca ati inteles ....
Culmea ridicolului : va plangeti de faptul ca obstructionez eu Administratia sa ma trimita Informari catre toti proprietarii? .....nimic mai simplu : afisati Informarile la avizier , oricine le poate citi acolo , iar pe mail trimiteti la toti mai putin mie . Care e problema ?
De fapt problema este ca nu va convine cand cineva va arata ca abuzati de pozitia de Presedinte si va considerati Stapan , inclusiv pe mailurile personale ....
Cu un simplu Unsubcribe aceasta problema se rezolva instant , dar de ce sa para ca cedam in fata unor neica nimeni ..... nu-i asa ? Cand noi suntem Asociatia , Comitetul , Presedentia .
Cat priveste spiritul justitiar pe forumuri eu zic sa o lasati balta , toata lumea stie ca Presedintele/Administratorul se mai folosesc si ei de "fonctie" si nu de ieri de azi .