avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate whitehat2001

Activitate whitehat2001

Chiar dacă el e închis de dinainte de concepere ?

Alexandru Surcel a scris:

Mă tem că în situația concurenței între două căsătorii, nu scăpați de tăgada paternității. Chiar dacă veți fi măritată cu tatăl biologic la data nașterii, prezumția de paternintate nu va opera automat în favoarea acestuia când, fiind deja însărcinată, aveați un alt soț, de care nu erați încă divorțată. Prin urmare, va opera prezumția pentru cel care vă era soț la momentul probabil al concepției copilului.

Mulțumesc de răspuns, încercăm să rezolvăm cat de repede putem dar faptul ca la mutat la Bacău ne dă bătăi de cap. E foarte greu să găsesc un notar disponibil să meargă până la Bacău

gi-jane2 a scris:

Am vazut din alta postare ca nu ați divortat inca, trebuie sa grăbiți lucrurile ca sa apucați acel certificat de divorț, ca sa va puteți casatori, altfel ,va paste o tagada de paternitate. Se poate sa scapati de test adn daca el a fost închis i toate cele 9 luni de sarcină.

Da este deschis dar a fost mutat la Bacău

CHKa a scris:

Dupa cum spuneti , eu inteleg ca ati deschis deja , la un notar din Iasi , procedura divortului , Asa este ? Daca da , intrebati respectivul notar daca exista o solutie in acest caz … Poate ( nu stiu daca e posibil ) , pentru o plata care sa fie adecvata ( pentru deplasare , o intreaga zi de lucru pierduta , etc. ) , notarul ar accepta o deplasare din Iasi in Bacau . Asta , daca e si legal …

Bună ziua, altă soluție nu este ? A fost mutat de la Iași la Bacău și trebuie să finalizăm divorțul prin notar…

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Notarul competent este cel de la ultimul domiciliu comun al sotilor.

@gi-jane2
Și totuși legea în România e aiurea tare și peste tot unde mă uit scrie altceva. Pe site-ul de evidență a populației scrie ca trebuie și certificatul de divorț și mă înspăimântă ca va fi pe numele fostului și a actualului de drept

@georgiana.td
Super, termin cu divorțul și imediat după finalizare facem cununie. Mulțumim tare mult
Doamne ajută să fie așa
Notar divorț Iași / Bacău
Bună ziua dacă soțul este închis la Bacău și noi am făcut cununia la Iași se poate divorța printr-un notar de la Bacău care să meargă la penitenciar ?
@CHKa
Peste tot unde am întrebat doar despre test ADN îmi spun. Tatăl biologic își dorește să fie pe numele lui și viitorul fost soț nu are nici o legatura. Este încarcerat pt următorii 7 ani…

@Adrian ALBU
Deci dacă eu fac cununia cu el în decembrie și nasc în ianuarie automat copilul va fi pe numele lui ?
Asta aș dori să aflu. Noi dorim să facem cununia imediat după divorț și copilul când se va naște să ia numele tatălui biologic

Dacă fac cununie civilă înainte de naștere și la spital se va prezenta actualul soț ca tată pe certificat are ceva ?