Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț la notar - competența teritorială

Notar divorț Iași / Bacău
Bună ziua dacă soțul este închis la Bacău și noi am făcut cununia la Iași se poate divorța printr-un notar de la Bacău care să meargă la penitenciar ?
Cel mai recent răspuns: whitehat2001 , utilizator 16:00, 22 Septembrie 2025
Notarul competent este cel de la ultimul domiciliu comun al sotilor.
Bună ziua, altă soluție nu este ? A fost mutat de la Iași la Bacău și trebuie să finalizăm divorțul prin notar…

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Notarul competent este cel de la ultimul domiciliu comun al sotilor.

Dupa cum spuneti , eu inteleg ca ati deschis deja , la un notar din Iasi , procedura divortului , Asa este ? Daca da , intrebati respectivul notar daca exista o solutie in acest caz … Poate ( nu stiu daca e posibil ) , pentru o plata care sa fie adecvata ( pentru deplasare , o intreaga zi de lucru pierduta , etc. ) , notarul ar accepta o deplasare din Iasi in Bacau . Asta , daca e si legal …
Da este deschis dar a fost mutat la Bacău

CHKa a scris:

Dupa cum spuneti , eu inteleg ca ati deschis deja , la un notar din Iasi , procedura divortului , Asa este ? Daca da , intrebati respectivul notar daca exista o solutie in acest caz … Poate ( nu stiu daca e posibil ) , pentru o plata care sa fie adecvata ( pentru deplasare , o intreaga zi de lucru pierduta , etc. ) , notarul ar accepta o deplasare din Iasi in Bacau . Asta , daca e si legal …

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt în proces de divorț de fostul soț, aflat în închisoare. În prezent sunt însărcinată ... whitehat2001 whitehat2001 Bună ziua, sunt în proces de divorț de fostul soț, aflat în închisoare. În prezent sunt însărcinată în șase luni cu concubinul meu; țin să ... (vezi toată discuția)
Buna ziua mam căsătorit cu soțul meu în penitenciar el fiind ... Rody07 Rody07 Buna ziua mam căsătorit cu soțul meu în penitenciar el fiind închis, as vrea sa divorțez aveam o luna jumătate de când ne am căsătorit, cum procedez ... (vezi toată discuția)
Se poate divorta in bucuresti in conditiile in care casatoria s-a facut in alt judet? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Prietena mea s-a casatorit la Iasi acum cativa ani. Acum ea a plecat din Iasi, s-a mutat la Bucuresti unde si-a si ... (vezi toată discuția)