Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Marcel 62

Am castigat la judecatorie si in apel o contestatie la executare. Datorita invocarii prescriptiei in timpul executarii silite. Instanta a desfiintat actul de executare si a delarat dosarul executorului prescris.
Acum, nu inteleg, creditorul poate deschide alt dosar de executare cu alt executor?
Deoarece Instanta a desfiintat doar ultimul act de executare ca fiind prescris. Datoria a ramas. Nimeni nu a anulat suma. Sumele executate incerc prin alt proces sa le recuperez. Dar;
Poate creditorul sa deschida alt dosar de executare?? Deoarece,repet, suma creditului nu a fost anulata.
Multumesc frumos.
Am facut contestatie la executare silita. Am invocat prescriptia in cursul executarii silite. Executorul a declansat proprire pe pensie dupa 3 ani de la avizul judecatoresc.
Am castigat la Judecatorie si la Tribunal definitiv. Judecatoria a desfiintat actul de proprire illegal, efectuat dupa perioada de 3 ani deoarece a intervenit prescriptia. Apelul creditorului a fost respins la Tribunal. Hotararea a ramas definitiva.
DACA actul de proprire a fost declarat ilegal ,fiind prescris, creditorul poate incepe alt act de exacutare pentru suma eligibila si reala ramasa?
Sumele oprite ilegal prin act prescris imi vor fi restituite?
Va multumesc foarte mult.
Buna ziua. Am facut contestatie la o executare silita. Deoarece executorul , in acest dosar , nu a efectuat nici un act de executare timp de 6 ani. Judecatoria a declarat dosarul prescris. Creditorii au facut apel la Tribunal. Solutia a fost de doua ori amanata, dar cu mentiunea ca hotararea lor poate fi atacata cu apel. Odata cu fondul cauzei. Cum Este posibil? Deoarece hotararile din apel la Tribunal pot fi atacate. Doar pe cai extraordinare. Recurs in interesul legii sau revizuire. Cu motive foarte limitate. Nu inteleg absolut nimic. Asa scrie in CPrCiv.
Cum adica pot ataca hotararea emisa de tribunal. In apel civil? Cu apel odata cu fondul cauzei??
Va multumesc frumos.