avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate SC TOMAGRO SRL

Activitate SC TOMAGRO SRL

Răspuns la discuția bilete la ordin
Nu se mai accepta BO de la un tert. Mare atentie !!!
Răspuns la discuția intermedieri
Nu cunosc care este obiectul intermedierilor, dar daca imi furnizati o adresa de e-mail va pot trimite 2 modele de contracte de acest tip.
Răspuns la discuția bilete la ordin
Biletul la ordin este primit ca si garantie pentru o factura.Factura fiscala, in lipsa contractului, avand semnatura de acceptanta, se poate constitui in intelegere intre parti. Daca biletul la ordin este semnat de catre emitent, atunci el poate fi depus spre incasare la banca, dar numai la implinirea termenului scadent stipulat. Exista riscul ca emitentul sa nu detina in cont suma necesara acoperirii acestui bilet la ordin. In acest caz va recomand, efectuarea tuturor etapelor legale de recuperare a unei datorii (adica: adresa de notificare, somatie de plata, etc.), urmata de urmarirea in instanta sau prin aplicarea procedurii arbitrare. Atentie ! banca nu va poate ajuta in recuperarea debitelor. De aceea, recomandabil este sa lucrati pe baza de cec si nu de bilete la ordin.
Cf. legii 53 / 2003, conventia civila nu mai era posibil de utilizat. As dori detalii cu privire la posibilitatile de utilizare a unei conventii civile, conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca partile, etc. Unde se inregistreaza o conventie civila si ce caracter fiscal are?