avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventia civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventia civila

Cf. legii 53 / 2003, conventia civila nu mai era posibil de utilizat. As dori detalii cu privire la posibilitatile de utilizare a unei conventii civile, conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca partile, etc. Unde se inregistreaza o conventie civila si ce caracter fiscal are?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 13:15, 8 Ianuarie 2009
Desi este interzisa de codul muncii este este perfect posibila in conditiile codului civil, art. 1470, pentru efectuarea unor lucrari cu caracter sporadic ( cum ar fi de pilda zugravirea sau repararea sediului social). Ea se inregistreaza intr-un registru special la angajator si la administratia financiara, singura obligatie a angajatorului fiind stoparea la sursa a impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista conventia civila pe baza codului civil? dallia dallia Din cate am inteles codul muncii a fost modificat, astfel incat sa se poata incheia contracte de munca cu timp partial chiar si sub 2 ore pe zi (sub 10 ore pe ... (vezi toată discuția)
Conventii civile prestari servicii Andreea Istrate Andreea Istrate Sunt sau nu permise Contractele civile de prestari servicii? In general ITM-urile resping acesta idee, dar in acelasi timp Codul Fiscal prevede in art. 52 ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii sau conventie civila intre un srl si o persoana fizica crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog mult sa ma ajutati. Am un SRL si doresc sa angajez o persoana pentru executarea anumite lucrari de instalatii. ... (vezi toată discuția)