avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilete la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilete la ordin

In ce conditii o persoana juridica poate incasa un rest de plata, ca si contravaloare servicii conform unui contract incheiat, prin bilete la ordin?:hm::coffee:
Cel mai recent răspuns: carmenvio , utilizator 22:23, 10 Ianuarie 2009
Cam neclara intrebarea dumneavoastra.
Pai, daca suma respectiva este scadenta, depuneti biletul la ordin la banca spre decontare.
Se poate realiza acest lucru, chiar daca in contract nu e stipulat acest mod de plata?
Daca aveti un bilet la ordin.....pentru ce l-ati primit , ca si garantie?
Atat timp ce acest BO este semnat de catre societatea emitenta , iar suma scadenta nu a fost achitata nu incalcati nici o dispozitie legala daca il introduceti spre decontare la banca.
Biletul la ordin este primit ca si garantie pentru o factura.Factura fiscala, in lipsa contractului, avand semnatura de acceptanta, se poate constitui in intelegere intre parti. Daca biletul la ordin este semnat de catre emitent, atunci el poate fi depus spre incasare la banca, dar numai la implinirea termenului scadent stipulat. Exista riscul ca emitentul sa nu detina in cont suma necesara acoperirii acestui bilet la ordin. In acest caz va recomand, efectuarea tuturor etapelor legale de recuperare a unei datorii (adica: adresa de notificare, somatie de plata, etc.), urmata de urmarirea in instanta sau prin aplicarea procedurii arbitrare. Atentie ! banca nu va poate ajuta in recuperarea debitelor. De aceea, recomandabil este sa lucrati pe baza de cec si nu de bilete la ordin.
Nu vom accepta plata prin BO, cu atit mai mult cu cit nu este emis de partenerul de afaceri, ci de tert, care la rindul lui datoreaza o suma de bani partenerului nostru.
Vom incerca sa aflam mai multe de la managerul de relatii bancare.
Multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)
Scadenta bilet la ordin donigao donigao Buna ziua, Sunt posesorul unui bilet la ordin a carui scadenta a fost ieri, 18.10.2009, duminica. Cand se considera scadenta in acest caz, vineri ... (vezi toată discuția)
Instrumente de plata model vechi Cent Cent Initial se vehicula ca instrumentele de plata vechi nu pot fi folosite de la o anumita data. Am inteles ca acestea de fapt raman valabile doar ca se deconteaza ... (vezi toată discuția)