avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelapaula

Activitate mihaelapaula

va multumesc
in conditiile in care, ca asociatie de proprietari avem o sentinta civila din 14.09.2014 (venita la asociatie in 12.2014, procesul a durat 2 ani) de recuperare debite de la un proprietar pentru perioada martie 2008 - noiembrie 2013 si am ajuns la executorul judecatoresc care ne-a comunicat ca recuperarea se va face numai pentru suma din sentinta aferenta perioadei mai sus amintite, pentru perioada dec 2013 - pana se vinde apartamentul cum recuperam diferenta: prin alt proces (care va dura 2 ani ca anteriorul??? .... pai asa nu mai terminam in veci) sau exista alta cale????
Situatia este urmatoarea:
- este societate comerciala = coafor;
- functioneaza in spatiu destinat locuintei cu contract de comodat incheiat intre proprietar si patron, care sunt aceeasi persoana;
- in momentul cand s-a deschis coaforul asociatia nu exista in aceasta forma;
- nu stim daca are acordul veciniilor, dar oricum vecinii s-au schimbat intre timp (mai ales cei foarte apropriati);
- toti proprietarii de la acest moment doresc sa NU mai functioneze in acest bloc, deorece s-a demonstrat prin acte ca inca de la infiintare plateste caldura mai putin cu doua calorifere pe suprafata echivalent termic cu contract incheiat direct cu Dalkia.
In conditiile in care toti proprietarii blocului, deranjati de anumite probleme create de o societate cu sediul intr-un apartament, sunt de acord ca acesata sa nu mai functioneze in acel apartament ce demersuri se pot face? Se poate ridica autorizatia de functionare la adresa respectiva???
MUltumesc mult!
radumititean a scris:

Acordul asociatiei de proprietari si a vecinilor e necesar numai daca ONG-ul care urmeaza sa aiba sediul acolo va desfasura la acea adresa activitati specifice ce schimba natura de locuinta a apartamentului, daca el este cu statut de locuinta in acel moment. Daca se stabileste in contractul de comodat ca nu se vor desfasura activitati de relatii cu publicul sau cu membri, sedinte de organe ale asociatiei si alte asemenea activitati specifice, majoritatea instantelor nu cer si acceptul asociatiei de proprietari si a vecinilor. Insa trebuie verificat ce practica are instanta in cauza si daca nu sunt prevederi exprese in acest sens in statutul asociatiei de proprietari in cauza. Acceptul il poate solicita si obtine oricine, doar ca desigur vecinii si asociatia ar trebui mai intai informate de proprietar / titularul spatiului ca intentioneaza sa incheie un contract de comodat.... Daca acceptul il cere o persoana care locuieste in acel apartament, ar trebui ca asociatia si venicii sa ii dea lui acceptul, insa daca ei insista ca vor sa aiba certitudinea ca proprietarul e de acord cu asa o perspectiva, va trebui sa ii contacteze acesta sau cineva cu procura din partea proprietarului sau titularului cu alt titlu care ii da dreptul sa incheie contract de comodat....


legat, oarecum, de acelasi subiect am si eu o situatie asemanatoare: in blocul und sunt administrator exista la parter un coafor. Coaforul (care are incheiat contract separat) plateste, iarna, caldura pe suprafata de calorifere echivalent termic - 12 mp pentru ap. cu 3 camere si 2 bai in suprafata de 79,98 mp, calculata de Dalkia pe un calcul facut pe baza inventarului la caloriferele de tabla cu care a fost propiectat blocul (1985). Prin anexa 2 la contract ni s-a comunicat ca suprafata echivalent termic a blocului este de 200,00 mp din care se scad de 12 mp ai apartamentului de la coafor, insa nu ni s-a aratat acest inventar pe fiecare ap.Dupa nenumarate adrese am reusit si am intrat in posesia acestui inventar care dovedeste ca ap. unde functioneaza coaforul este luat in calcul la suprafata echivalenta termic ca ap. cu 2 camere si 1 baie. Am facut adresa sa se modifice acest inventar deoarece este eronat. Dalkia a raspuns ca nu modifica anexa 2 decat dupa ce face inventar la toate caloriferele din bloc (care sigur s-au schimbat), dar toti proprietarii sa posede fisele tehnice pentru toate caloriferele schimbate din fiecare apartament. Habar n-am ce sa fac in acest caz: pe de o parte Dalkia nu doreste sa-si recunoasca greseala, pe de alta parte proprietarii nu au fise tehnice la calorifere ..... blocul este contorizat pe brasamentul de intrare. Multumesc antiipat.
multumesc!

Intrebare: cat timp (peste 10 ani vechime) trebuie pastrate documentele de plata a cotelor de intretinere (liste de plata, facturi furnizori, registre: de casa, penalizari, fond de rulment, fond de reparatii, cereri de scoatere de la intretinere, adeverinte, corespondenta, etc)?
Sediul asociatiei de proprietari este o camaruta mica (1 m x 2m) este o intreaga arhiva plina de hartii, ce pot face cu ele ..... arhivare? unde? cum? Cat timp se pastreaza?
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Documente necesare in instanta
Va multumesc mult.
Răspuns la discuția Documente necesare in instanta
Va mutumesc inca odata pentru ajutor. Am ajuns si la termenul preschimbat pentru darea in judecata a unor proprietari rau platnici din asociatia noastra. Va rog sa ma mai ajutati in urmatoarele probleme:
1. pentru unul dintre acesti proprietari, termenul este 14.11.2012, dar el in data de 02.11.2012 a platit toata intretinerea restanta din perioada mai 2011 - aprilie 2012 (pentru ca in luna mai am depus dosarul la judecatorie, iar el a platit intretinerile din mai, iunie, iulie, august, septembrie la timp). Penalizarile calculate pe fiecare lista de plata au ajuns mai mari decat suma restanta, deci conform legii sunt egale cu restanta la intretinere pe care el a vut-o in luna mai. INTREBARE: cu ce inscrisuri se prezinta asociatia la termenul de judecata stabilit = 14.11.2012?
2. celalalt restantieri nu a facut nici o plata si are termen preschimbat in 09.11.2012. INTREBARE: la acest termen se pot atasa la dosar listele de plata, calculul penalizarilor din perioada mai - septembrie 2012 (perioada scursa de la depunerea dosarului pana in prezent)? Sub ce forma, cu adresa de inaintare, cu cerere catre judecator?????? Scuze pentru nestiinta, dar ma zbat singura intr-o problema pe care n-o cunosc. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Hartuirea la locul de munca
In putine cuvinte as vrea sa expun cazul meu care cred ca se incadreaza la "hartuire morala": Sunt angajata cu carte de munca intr-o firma mica, nevasta sefului face diverse afirmatii si imi aduce injurii ca as dori sa-i "iau barbatul", etc (pe aceeasi tema). Departe de mine acest gand, dar mai ales fapt. In conditiile in care stang probe prin inregistrati audio - video si martori as putea sa-i fac palgere la ITM si apoi sa o actionez in judecata? In parateza fie spus nu sunt singura careia ii face acest lucru, dar celelalte colege ale mele nu au actionat in nici un fel.