avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Punct de lucru al unei firme deschis in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Punct de lucru al unei firme deschis in apartament

Buna ziua.
Am nevoie de un sfat. La noi in bloc isi desfasoara activitatea un cabinet psihologic. Problema este ca se afla la etajul 10 si in fiecare zi cel putin 20 de persoane apeleaza la serviciile respectivului psiholog. Folosesc liftul, fapt ce implica consum de energie electrica, pe care o platim toti locatarii. Cum putem sa-l obligam sa suporte aceste cheltuieli?
Cel mai probabil prin hotărâre a asociației de proprietari, de regură tarifele privind întreținerea respectiv cheltuieli comune sunt duble în cazul societăților.
@Mihai Teris
De unde stiti asta?

@DanaBrasov

Comitetul executiv (nu adunarea generala) poate chema la negociere patronul acelui cabinet pentru a redacta o conventie in care sa se stabileasca Drepturile si Obligatiile fiecareia dintre parti, inclusiv de ordin pecuniar.
Cabinetului i se pot propune suplimentarea unor cheltuieli, stabilirea unui numar de persoane trecute la intretinere, astfel incat sa se observe o diferenta la plata lunara intre un apartament locuit si altul in care se desfasoara activitate de oricare ar fi ea.

Exemple de suplimentari:
- plata unui procent din service ascensor;
- plata unui procent din service interfon;
- plata unui procent sau o suplimentare a salariului femeii de serviciu etc
Intocmiti o conventie cu psihologul asa cum prevede art. 37 din HG 1588/2007. Daca va plati pentru 5-6 persoane o sa va acoperiti cheltuielile suplimentare ocazionate de 20 de vizitatori/zi.
legat, oarecum, de acelasi subiect am si eu o situatie asemanatoare: in blocul und sunt administrator exista la parter un coafor. Coaforul (care are incheiat contract separat) plateste, iarna, caldura pe suprafata de calorifere echivalent termic - 12 mp pentru ap. cu 3 camere si 2 bai in suprafata de 79,98 mp, calculata de Dalkia pe un calcul facut pe baza inventarului la caloriferele de tabla cu care a fost propiectat blocul (1985). Prin anexa 2 la contract ni s-a comunicat ca suprafata echivalent termic a blocului este de 200,00 mp din care se scad de 12 mp ai apartamentului de la coafor, insa nu ni s-a aratat acest inventar pe fiecare ap.Dupa nenumarate adrese am reusit si am intrat in posesia acestui inventar care dovedeste ca ap. unde functioneaza coaforul este luat in calcul la suprafata echivalenta termic ca ap. cu 2 camere si 1 baie. Am facut adresa sa se modifice acest inventar deoarece este eronat. Dalkia a raspuns ca nu modifica anexa 2 decat dupa ce face inventar la toate caloriferele din bloc (care sigur s-au schimbat), dar toti proprietarii sa posede fisele tehnice pentru toate caloriferele schimbate din fiecare apartament. Habar n-am ce sa fac in acest caz: pe de o parte Dalkia nu doreste sa-si recunoasca greseala, pe de alta parte proprietarii nu au fise tehnice la calorifere ..... blocul este contorizat pe brasamentul de intrare. Multumesc antiipat.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
Adriantot, moderator
@mihaelapaula

Sa stiti ca Dalkia are dreptate!
Ori acceptati inventarul din 1985 la toata lumea, inclusiv la apartamentul cu coaforul, ori faceti inventar pentru toata lumea.
Nu trebuie neaparat ca proprietarii sa aiba fisele tehnice ale caloriferelor noi, datele tehnice se pot gasi in catalogul specific pe care Dalkia ar trebui sa-l aiba; ii este necesar pentru orice prestatie care inseamna inventarierea instalatiei de caldura, asa ca face parte din "instrumentarul" cu care trebuie sa lucreze, ca firma.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Caldura impartita pe set magdarossi magdarossi Buna seara, cine ma poate indruma cum sa calculez caldura pe suprafata echivalenta termica la unele apartamente, unde proprietarii au scos calorifere din ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura pentru ultimul etaj ContSters122354 ContSters122354 CEI DE LA ULTIMUL ETAJ AL UNEI SCARI (BLOC) IN FUNCTIE DE ORIENTARE SAU NU AU REDUCERE LA INTRETINERE 10% ? SAU IN FUNCTIE DE CE SE APLICA ACEASTA REDUCERE ... (vezi toată discuția)
Inventariere calorifere apartament hellboy87 hellboy87 Buna ziua, mi-am schimbat caloriferele, erau de fonta cele vechi, suprafață calculata era de 4,5m ptr un apartament de 54 mp. Acum am pus în dormitor și ... (vezi toată discuția)