avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate cancuta78

Activitate cancuta78

Buna ziua! Am si eu o intrebare, o speta mai exact!
Sora tatalui meu care nu a avut copii (m a crescut pe mine) este sotia supravietuitoare dupa unchiul meu.
Eu am procura notariala sa ma ocup in numele ei de taxa de succesiune deoarece ea este la un camin de batrani si nu este deplasabila/este persoana cu handicap. Pana aici totul frumos!
Ocupandu ma de facut rost de acte de la fratii unchiului meu, aflu ca un frate de al lui l- a luat pe unchiul meu cu cateva zile inaint esa moara, (vazuse ca se simte rau,) l a luat la banca sa se puna fratele imputernicit(era matusa mea imputernicita) iar dupa ce a murit unchiul dupa cateva zile de la deces , acest frate s a dus la banca, nu a spus ca titularul a decedat si a scos banii.
Decedatul mai avea un depozit la alta banca dar acolo a ramas matusa mea imputernicita, deoarece unchiul meu nu si a mai adus aminte ca mai are si la alte banci depozite.
In fine, eu vreau sa deschid taxa de succesiune, dar daca acest frate nu vrea sa participe? Nu mi da actul de identitate? Cum sa procedez?
Mentionez ca unchiul meu a mai avut 6 frati din care 4 mai sunt in viata iar de la ceilalti 2 decedati o sa iau legatura cu copii.
Cum/ce ma sfatuiti sa fac?
Am inteles ca de la fratii care nu au pretentii imi tb declaratie notariala iar de la ceilalti sa mi dea buletinul.
Dar daca unul din ei nu vrea sa mi dea nimik?
Multumesc!

- Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, se citește foarte greu. Mulțumesc. -
buna ziua, daca am platit taxa poluare auto in noiembrie 2011 pentru un autoturism achizitionat nou la aceeasi data, se mai poate recupera suma de bani achitata... mentionez ca am copia dupa chitanta, contr de vanzare cumparare, etc
Va multumesc anticipat!
Buna ziua, as dorii sa stiu cum pot beneficia de aceasta lege,detin o societate comerciala, din 2001, incep o noua activitate , avand nevoie sa fac angajari noi.
unde m as putea interesa ?
Precizez ca indeplinesc toate conditiile.
, nu sunt din Bucuresti ci din provincie.
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția control ITM
dar acum am inteles ca as putea sa i dau in judecata, as putea asa ceva? am sanse sa castig sau o fac degeaba?
Răspuns la discuția control ITM
da, am primit
Discuție control ITM
BUNA ZIUA, VA ROG AMI RASPUNDE LA URMATOARELE INTREBARI:
AM LA FIRMA NISTE MUNCITORI CARE LUCREAZA ACOLO LA NISTE REPARATII , I AM LUAT SA MI DEA CU LAVABILA SI MICI RENOVARI, NISTE BAIETI CU ZIUA, EI NEAVAND NICI UN ACT LA MANA CA SUNT AUTORIZATI SAU CEVA,AM AFLAT ULTERIOR.
ACUM CATEVA ZILE AM AVUT CONTROL DE LA ITM, CINEVA FACANDU MI RECLAMATIE , VENIND INSPECTORII SI FACAND POZE SI FILMAND BAIETII CAND LUCREAZA.
NU AM MAI AVUT CE SA FAC SI IERI AM FOST LA SEDIUL ITM SI MI AU DAT AMENDA 30.000 LEI , NU AU VRUT SA MI DEA MACAR AVERTISMENT SAU ALTCEVA, AU FOST CROITI PE AMENDA.
INTREBAREA MEA ESTE DACA II DAU IN JUDECATA POT SA CASTIG? SAU CE POT FACE?
NU SUNT DIN BUCURESTI SUNT DIN PROVINCIE
BAIETII AU SPUS IN DECLARATIE CA AU VENIT DE CATEVA ZILE , UNUL CHIAR DIN ZIUA RESPECTIVA, SI CA AU VENIT SA MA AJUTE SA MI FACA CATEVA REPARATII,
VA ROG A MI DA CATEVA SFATURI, CE POT SA FAC?
VA MULTUMESC ANTICIPAT.

buna ziua, sa incep deci: am construit o casa in oras ca sediu firma si doresc acum sa o trec pe persoana fizica. ce trebuie sa fac/ care sunt pasii care trebuie parcursi?
va multumesc anticipat.
buna ziua, am nascut de curand si trebuie sa optez pt concediu de crestere copil. acum sunt in dilema.... daca optez pt un an ceea ce ar fi f greu ca nu are absolut nimeni cine sa stea cu copilul dupa aceea e mai simplu ca nu ar fi un p[ericol ca m ar da afara de la serviciu sa zicem.... lucrez ca economista la spital, daca optez pt doi ani nu sunt obligati sa mi pastreze postul si deci raman fara serviciu.

intrebarea mea este daca optez pt doi ani ma pot intoarce la serviciu la un an?
va multumesc!
buna ziua, imi cer cei de la gdf suez o declaratie ca nu este gajat un teren, pe acest teren am o constructie si vreau sa fac proiectul pt gaze. precizez ca este pe firma.
ma puteti ajuta cu un model de declaratie de acest gen?
am gasit pe internet si zice asa :

Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului sa dispuna încetarea raporturilor de munca sau de serviciu în cazul:

salariatei prevazute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legatura directa cu starea sa;
salariatei care se afla în concediul de risc maternal;
salariatei care se afla în concediul de maternitate;
salariatei care se afla în concediul pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârsta de pâna la 3 ani;
salariatei care se afla în concediul pentru îngrijirea copilului bolnav în vârsta de pâna la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârsta de pâna la 18 ani.
(2) Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b)-e) se extinde o singura data cu pâna la 6 luni, dupa revenirea salariatei în unitate.
(3) Dispozitiile alin. (1) nu se aplica în cazul concedierilor pe motive economice ce rezulta din desfiintarea postului ocupat de salariata, ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii angajatorului, în conditiile legii.
(4) Prevederile alin. (1) lit. d) si e) si ale alin. (2) si (3) se aplica în mod corespunzator si salariatilor barbati aflati în situatiile respective.