avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora tatalui meu care nu a avut copii (m-a crescut pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora tatalui meu care nu a avut copii (m-a crescut pe mine) este sotia supravietuitoare ...

Buna ziua! Am si eu o intrebare, o speta mai exact!
Sora tatalui meu care nu a avut copii (m a crescut pe mine) este sotia supravietuitoare dupa unchiul meu.
Eu am procura notariala sa ma ocup in numele ei de taxa de succesiune deoarece ea este la un camin de batrani si nu este deplasabila/este persoana cu handicap. Pana aici totul frumos!
Ocupandu ma de facut rost de acte de la fratii unchiului meu, aflu ca un frate de al lui l- a luat pe unchiul meu cu cateva zile inaint esa moara, (vazuse ca se simte rau,) l a luat la banca sa se puna fratele imputernicit(era matusa mea imputernicita) iar dupa ce a murit unchiul dupa cateva zile de la deces , acest frate s a dus la banca, nu a spus ca titularul a decedat si a scos banii.
Decedatul mai avea un depozit la alta banca dar acolo a ramas matusa mea imputernicita, deoarece unchiul meu nu si a mai adus aminte ca mai are si la alte banci depozite.
In fine, eu vreau sa deschid taxa de succesiune, dar daca acest frate nu vrea sa participe? Nu mi da actul de identitate? Cum sa procedez?
Mentionez ca unchiul meu a mai avut 6 frati din care 4 mai sunt in viata iar de la ceilalti 2 decedati o sa iau legatura cu copii.
Cum/ce ma sfatuiti sa fac?
Am inteles ca de la fratii care nu au pretentii imi tb declaratie notariala iar de la ceilalti sa mi dea buletinul.
Dar daca unul din ei nu vrea sa mi dea nimik?
Multumesc!

- Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, se citește foarte greu. Mulțumesc. -
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 12:29, 31 Mai 2022
Nu mai scrieti cu majuscule si mergeti la notar. O sa va spuna exact ce aveti de facut. Nu deschideti taxa de succesiune ca nu exista asa ceva. Dezbateti o succesiune care s-a deschis la momentul, decesului unchiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, caut o rezolvare mariuselectric mariuselectric Prezint urmatoarea situatie cu care ma confrunt si doresc sa aflu procedura de rezolvare de la cei in tema si le multumesc anticipat pentru eventualele ... (vezi toată discuția)
Cont bancar persoana decedata mihai3434 mihai3434 Buna ziua Recent a decedat tatal meu si vrem sa facem succesiunea. Fratele meu stia de existenta unui cont bancar. Am inteles ca notarul poate trimite cereri ... (vezi toată discuția)
Pe titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care ... Buța Nelu Buța Nelu Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care 3 decedați. Eu sunt fiul unuia dintre cei decedați și am solicitat Anexa 24 la Primărie ... (vezi toată discuția)