avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate rududoo

Activitate rududoo

Mama mea împlinește în curand 98 ani. Din punct de vedere fizic este intr-o stare de degradare avansata necesitând îngrijire continua. În aceste condiții va rog sa-mi spuneti dacă poate beneficia de indemnizatie de handicap, și dacă da , ce documente trebuie pentru întocmire dosar, și unde ma adresez? Va mulțumesc!
Calculul cheltuielilor se face funcție de : la apa rece- consum înregistrat de apometrele individuale, iar energie termica- funcție de suprafață utila individuala. Facturile de la furnizori se emit separat pt. fiecare scara. Eu am pus întrebarea pentru ca scara pe care locuiesc, având în vedere ca asociația nu funcționează d.p.d.v. juridic, dorește sa-și creze asociație proprie.
Deci , toți din scara mea facem aceasta cerere? Problema este , unde o depunem și cui o adresam dacă asociația nu are comitet și nici președinte?
Buna seara!
Suntem o asociatie care este formata din doua scari de bloc, ambele scari avand utilitatile separat. Asociatia a fost constituita in anul 1999 si dupa cativa ani a ramas fara presedinte(a decedat) , si comitetul ca si inexistent. Pentru a beneficia de utilitati unul dintre locatari si-a asumat tacit functia de casier colectand platile locatarilor catre furnizori care emit facturi pentru fiecare scara in parte. Deci ca si entitate juridica aceasta asociatie este pe blat. Pentru a intra in normalitate si pentru a elimina frictiunile aparute intre timp, locatarii de pe scara mea in unanimitate vor sa constituie o asociatie numai pe scara noastra ,cealalta scara fiind indiferenta si numai carcotasi . Care este procedura avand in vedere ca noua asociatie va avea o denumire diferita iar cealalta scara va ramane cu denumirea veche? Este vreun impediment deosebit si care va fi? Multumesc!
Unde ati actionat, la Tribunal acolo unde se actioneaza si pentru contestarea deciziilor de pensionare sau in contencios administrativ?
Doresc sa se aplice aceasta Decizie, nu sa se faca ca o aplica. Min. Budai a comentat intr-un interviu ca inca nu se aplica pentru ca e necesar un sistem informatic corespunzator si pentru ca CNPP nu a dat instructiuni de aplicare. De cand este ministru, si-a schimbat discursul. Vrajeala,
Am depus cerere la CP in 14.04.2022. Cate zile astept raspuns la cererea mea pentru a solicita instantei de judecata solutionarea ei? Multumesc!
DECIZIA nr.670
din 19 octombrie 2021
Publicată în Monitorul Oficial nr.1157 din 6.12.2021
In sedinta din data de 19 octombrie 2021, Curtea Constitutionala, in cadrul controlului legilor posterior promulgarii, cu unanimitate de voturi, a decis:
CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
În numele legii
DECIDE:
Admite excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Elena Minaev în Dosarul nr.4404/118/2019 al Tribunalului Constanța – Secția I civilă şi constată că sintagma „la înscrierea iniţială la pensie” din cuprinsul art.170 alin.(3) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice este constituţională în măsura în care beneficiază de indicele de corecție prevăzut de art.170 din Legea nr.263/2010 și titularii pensiilor pentru limită de vârstă care au fost stabilite după 1 ianuarie 2011 și care au fost transformate din pensii anticipate parțiale stabilite anterior acestei date.
Definitivă şi general obligatorie.
Intrebare: Pentru aplicare deciziei Curtii Constitutionale trebuie sa depun eu cerere sau se face din oficiu de Casa de Pensii ?
Apelul depus de Casa de pensii MH s-a judecat la Curtea de apel Craiova, apelul fiind respins ca nefondat.

Astazi am primit Hotararea redactata si am ramas surprins cand am citit urmatoarele:

1. Incepe asa:

,, Pe rol, judecarea apelului declarat de reclamantul ( si aici apare numele meu ???) impotriva ( si aici scrie sentinta care a fost data pe fond(care imi e favorabila) - deci ca si cum eu am declarat apel impotriva sentintei favorabile mie???? , cand de fapt apelul fiind declarat de CJP MH.

2. Mai departe: dupa ce motiveaza de ce Tribunalul mi-a dat mie o sentinta favorabila , se scrie: ,, Impotriva acestei sentinte a declarat apel parata Casa Nationala de Pensii Publice- Casa Judeteana de Pensii Mehedini….. - aici au nimerit-o bine!

3. Im final , dupa ce se spune ,, Curtea constata ca sentinta apelata este temeinica si legala apelul urmand a fi respins”, o dau din nou ,, cu batul in gard” si in numele legii
DECIDE
Respinge ca nefondat apelul declarat de reclamantul …. –aici specifica din nou numele meu…………..

Nu-mi vine sa cred ca intr-o astfel de institutie foarte importanta a statului sa se emita astfel de acte.
Eu ce trebuie sa fac .
Sunt in aceeasi situatie. S-a depus apelul la Tribunalul Mehedinti si se judeca apelul la Craiova. De ce?
La judecarea apelului trebuie neaparat sa ma prezint acolo, sau pot cere judecarea in lipsa?