avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Activitate carmen.lupu10

Activitate carmen.lupu10

Răspuns la discuția Reforma sanatatii!
Mai mult, in aceeasi seara, la TVR2 a fost invitat un consilier juridic al CSA care a subliniat aceleasi lucruri.
Buna ziua,
O societate a fost amendata pentru faptul ca a efectuat un transport rutier fara a detine certificat de transport in cont propriu, conform art. 572 lit. b) din OUG 109/2005 privind transporturile rutiere, iar conform art. 62 alin (1) din ordonanta, i-a fost suspendat dreptul de utilizare a vehiculului prin retinerea placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare pe o perioada de 6 luni. Deoarece nu a fost achitata amenda contraventionala , dupa expirarea termenului de suspendare de 6 luni , aceasta perioada de suspendare s-a prelungit cu inca 6 luni (art. 62 pct. 6 din OUG 109/2005). Imi puteti spune, va rog, ce se intampla dupa exprirarea celor 12 luni de la suspendarea placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare? Vor fi acestea restituite societatii de transport fara plata amenzii contraventionale?... deoarece nu este specificat nicaieri in ordonanta ce se va intampla la expirarea celor 12 luni de la suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului. va multumesc.
Răspuns la discuția camatarie la firmele de leasing
In doctrina se sustine ca un contract de leasing inceteaza si daca utilizatorul isi exprima optiunea pentru incetarea raporturilor contractuale si nu doar pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale(a se vedea Carpenaru - Drept comercial - Contractul de leasing - Incetarea contractului de leasing). Cu siguranta in contractul de leasing nu aveti stipulata o astfel de clauza. Avand in vedere ca daunele interese sunt cerute in cazul rezilierii unilaterale a contractului pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale, pentru faptul ca dumneavoastra doriti incetarea contractului de leasing nu au nicio justificare pentru care sa va ceara daune interese.
La momentul in care veti fi cu ratele achitate la zi, notificati societatea de leasing ca doriti incetarea contractului de leasing cu nr... si predarea bunului.
Bineiniteles, va vor executa silit, veti face contestatie la executare si va urma un proces lung si plictisitor dar pe care veti avea sanse foarte mari sa il castigati.
Altfel, sunt putine sansele ca un utilizator sa scape "ieftin" dintr-un contract de leasing. Multa bafta!
Răspuns la discuția sinteze admitere barou
Va rog foarte, foarte frumos sa mi trimiteti si mie aceste sinteze pe adresa carmen.lupu10@yahoo.com.
Multumesc anticipat ptr ajutor!!