avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters81510

Activitate ContSters81510

cum se poate publica un articol de drept pe acest site?
Răspuns la discuția modalitati ajustare chirie
Cititi cu atentie prevederile contractului de inchiriere aflat in derulare. Spuneti ca nu este prevazuta nicio clauza privind modificarea cuantumului chiriei; dar ce se stipuleaza in privinta incetarii contractului sau a denuntarii unilaterale a contractului?Puteti intocmi un Act aditional la prezentul contract de inchiriere in care sa stipulati noul pret al chiriei, dar aceasta numai cu acordul chiriasilor. In cazul in care acestia nu sunt de acord cu modificarea pretului puteti rezilia contractul. Faptul ca nu este prevazuta expres posibilitatea renegocierii pretului chiriei, nu inseamna ca nu se poate modifica.
Răspuns la discuția mediere
Cu toate astea, formatorii (de la cursurile de mediatori) sustin ca au avut mai multe cazuri rezolvate prin mediere... si chiar ne-au dat cateva exemple din activitatea lor practica. Insa, pe mine ma interesa daca mediatorii nou formati au inceput sa practice cu adevarat aceasta noua profesie si daca se fac si bani din asta sau doar "pro bono"?
Discuție mediere
A mediat cineva o disputa pana acum?
Sau a participat cineva in caliatate de parte la o procedura de mediere?
Răspuns la discuția donatie sa contract de v/c
Indicat ar fi ca, inainte de casatorie, sa incheiati un contract de vanzare-cumparare cu mama dvs cu DREPT DE ABITATIE VIAGERA pentru mama dvs. In cazul in care contractul de vanzare-cumparare este cu UZUFRUCT VIAGER in favoarea mamei dvs, Codul civil prevede ca aceasta vanzare poate fi interpretata ca o donatie deghizata. Este o chestiune mai mult de noanta, dar care v-ar fi de un real folos in eventualitatea unui proces.
Depinde evident de natura disputei.
Nu toate problemele se pot rezolva prin mediere, desi, din punctul meu de vedere aceasta este modalitatea cea mai civilizata si simpla de rezolvare a conflictelor. Pe de alta parte, trebuie sa ai si cu cine... in sensul ca persoana cu care te afli intr-o disputa trebuie sa fie, la randul ei, dispusa sa apeleze la aceasta metoda alternativa de rezolvare a disputelor.
Răspuns la discuția factura neplatita
Trimite-ti o notificare societatii debitoare in care sa specificati cuantumul creantei si faptul ca urmeaza sa-i actionati in judecata daca nu isi achita facturile in termen de... daca respectiva societate nu da curs notificarii, nu va ramane decat sa introduceti actiune in instanta prin care sa solicitati plata datoriilor, eventuale penalitati- daca sunt specificate in contractul incheiat intre dvs si societatea debitoare- si cheltuieli de judecata.