avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

mediere

A mediat cineva o disputa pana acum?
Sau a participat cineva in caliatate de parte la o procedura de mediere?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:56, 13 Iulie 2009
eu personal nu am auzit inca pe nimeni. se chinuie americanii de vreo 10 ani sa implementeze sistemul asta si nu merge. asa ca la noi cam slabe sanse in viitorul apropiat
Cu toate astea, formatorii (de la cursurile de mediatori) sustin ca au avut mai multe cazuri rezolvate prin mediere... si chiar ne-au dat cateva exemple din activitatea lor practica. Insa, pe mine ma interesa daca mediatorii nou formati au inceput sa practice cu adevarat aceasta noua profesie si daca se fac si bani din asta sau doar "pro bono"?
Sunt institutii ale statului care au angajati mediatori.
Sunt functii prevazute in schema.
In materie comerciala medierea este deja implementata / reglementata prin dispozitiile art. 720 indice 1 - procedura de conciliere prealabila. Nu cred ca cineva care a incercat rezolvarea / solutionarea pe aceasta cale a unui litigiu si nu a reusit acest lucru, se va mai adresa unui mediator pentru o noua conciliere / mediere. O astfel de noua incercare ar insemna alocarea unei noi perioade de timp fara a avea siguranta si certitudinea unei reusite. Cred ca marea majoritate vor prefera sa se adreseze instantei pentru solutionarea litigiului.
Daca vrem sa platim taxe judiciare de timbru din ce in ce mai mari (Presedintele Traian Basescu a promulgat, luni, legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 212/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, care va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul ...) de ce nu, vom alege instantele de judecata, ne putem prejudicia si singuri, nu trebuie sa o faca un altul.
Eu, va recomand medierea, nu veti plati taxe judiciare de timbru care se pot ridica la valori foarte mari, nu veti pierde timp cu termenele si procedurile (ani), ci veti avea posibilitatea sa va reevaluati pozitia fata in fata cu partenerul cu care sunteti in conflict.

Alte discuții în legătură

Conciliere sau mediere? lolo0112 lolo0112 pot sa introduc o actiune in pretentii impotriva administratorului societatii debitoare (administrator care,conform contractului dintre societati garanteaza cu ... (vezi toată discuția)
Procedura medierii gabrieladina gabrieladina am introdus o cerere de chemare in judecata, 2 saptamani mai tarziu am primit citatia. In citatie este aratat locul si ora judecatii precum si\"CU MENTIUNEA ... (vezi toată discuția)
Proces comercial vad vad Vreau sa intentez un proces comercial unui partener de afaceri,neserios si din cate stiu la procesele comerciale,ca mai am unul pe rol inceput anul ... (vezi toată discuția)