avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate monique@

Activitate monique@

In conditiile art. 863 NCPC este stipulat vreun termen dupa expirarea caruia doar, se va proceda la eliberarea sumelor rezultate din executarea silita in dosarul in care exista un singur creditor urmaritor?
Răspuns la discuția RECUPERAREA UNEI DATORII
eu zic sa incercati pe procedura somatiei de plata, ca sa nu taxati la valoare, fiind vorba de un inscris insusit de partea adversa prin semnatura. Daca cel care datoreaza banii contesta inscrisul, instanta va va indruma spre dreptul comun, cu administrarea unui probatoriu mai larg, martori, interogatoriu.
declaratia de creanta se taxeaza cu 120 de lei si cu 0,3 timbru judiciar, sau s-a modificat ceva intre timp?prin legea insolventei?
Răspuns la discuția RECUPERAREA UNEI DATORII
inscrisul este sub semnatura privata sau autentic? in cel de al doilea caz trebuie pus in executare, fiind titlu executoriu.ma gandesc ca fiind o suma considerabila poate l au incheiat la notar.
Este posibil ca mama sa cumuleze aceasta indemnizatie cu venituri din contracte de colaborare?
Răspuns la discuția tranzactie
Partajul prin tranzactie se timbreaza?
Răspuns la discuția Incredintare minora
Tocmai asta e problema, mama vrea sa duca fetita in strainatate contrar vointei tatalui. Tatal se poate opune? ce sanse are?
Răspuns la discuția Incredintare minora
adica mama poate pur si simplu de maine sa duca fata in strainatate? fara consimtamantul tatalui?
Problema in discutie este urmatoarea: s-a nascut o fetita care acum are 8 luni, din afara casatoriei, cu filiatia stabilita atat fata de mama cat si fata de tata. Cei doi au convietuit fara a fi casatoriti pana in urma cu cateva luni. Mama a plecat in strainatate, unde si-a gasit un alt partener si unde practica meseria de animatoare. Copila a ramas cu tata in Romania. Problema este ca acum mama vrea s-o duca cu ea in strainatate. Ce sanse are tatal sa retina copila in Romania spre crestere si educare?
Răspuns la discuția cheltuieli de divort
Asa, pur si simplu reclamantul daca staruie si nu poate arata vina paratei, instanta desface casatoria?