avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minora

Problema in discutie este urmatoarea: s-a nascut o fetita care acum are 8 luni, din afara casatoriei, cu filiatia stabilita atat fata de mama cat si fata de tata. Cei doi au convietuit fara a fi casatoriti pana in urma cu cateva luni. Mama a plecat in strainatate, unde si-a gasit un alt partener si unde practica meseria de animatoare. Copila a ramas cu tata in Romania. Problema este ca acum mama vrea s-o duca cu ea in strainatate. Ce sanse are tatal sa retina copila in Romania spre crestere si educare?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:18, 13 August 2009
trebuie sa introduca actiune in instanta in vederea incredintarii minorei , spre crestere si educare .
adica mama poate pur si simplu de maine sa duca fata in strainatate? fara consimtamantul tatalui?
Ati primit o informatie utila! Tatal minorei doreste sa creasca copilul in continuare? Presupun ca da, atata vreme cat mama biologica a plecat din tara pur si simplu.
Tocmai asta e problema, mama vrea sa duca fetita in strainatate contrar vointei tatalui. Tatal se poate opune? ce sanse are?
monique@ a scris:

Tocmai asta e problema, mama vrea sa duca fetita in strainatate contrar vointei tatalui. Tatal se poate opune? ce sanse are?
Fetita a fost recunoscuta de tatal ei, ii poarta numele? Daca fetita a fost recunoscuta de tatal biologic si ii poarta numele, intr-un fel lucrurile s-ar simplifica. Altfel, in conditiile in care fiica poarta numele tatalui fiind recunoscuta ca atare, acesta se poate opune!

Alte discuții în legătură

Custodia comuna serpoaica serpoaica Pe fondul violentei domestice am hotarat sa-l parasesc pe concubinul meu urmand a ma muta intr-un centru maternal impreuna cu fetita de 1 an si baietelul de 11 ... (vezi toată discuția)
Eliberare hot.jud.pentru un copil nascut in afara casatoriei stelutacata stelutacata As dori daca se poate sa aflu cum pot sa obtin o hotarare judecatoresca pentru un copil nascut in afara casatoriei din care sa reiasa ca este dat in grija ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac...?? ionaurel ionaurel As dori sa va intreb daca putem anula o PROCURA PT un comil minor in virsta de 4ani data tatalui meu pa o durata nedeterminata ce consta in ridicarea ... (vezi toată discuția)