Am devenit PFA di oct.2012 pe activitatea 8690 - Alte activitati pentru sanatatea umana, ca terapeut terapii complementare. In mod normal ar fi trebuit sa nu fac asta pentru ca exista o lege speciala in vigoare care mi-ar fi permis sa ma inregistrez ca profesie libera.Dar legea nu are norme de aplicare.Ceva despre dreptul de practica scrie in noua lege a sanatatii, insa pana atunci am zis sa fiu in regula si m-am inregsitrat ca PFA. In declaratie am scris profesie libera, iar in decizia de impunere, a venit specificat 'activitate economica/profesie libera'. Nu am de gand sa cumpar casa de marcat si m-am gandit la urmatoarea varianta: contract de colaborare cu un club de sanatate in care sa se specifice ca voi presta activitatea la sediul lor, voi fi platita cu ora ( in functie de numarul de clienti) in cadrul unui program de comun acord. Intrebari: clientii ce vor primi cand vor achita consultatia (chitanta sau bon fiscal -- din partea societatii cu care am contract?) si la finalul lunii eu voi emite catre societate factura conform orelor prestate? sunt in regula asa? In felul asta pot sa nu declar punct de lucru si nici sa achizitionez casa de marcat...corect?
Va multumesc pentru raspuns.
Ceea ce as dori sa mai aflu: eu ca persoana fizica,cum realizez notificarea?Merg la un notar pentru a face ceva legal si apoi o trimit prin posta sau care este modalitatea?
As dori cateva sfaturi.Anul trecut am cumparat un apartament.La adresa respectiva,fostul proprietar avea inregistrate doua firme.Am fost de acord sa astept o perioada in care el sa faca schimbarea sediului.Problema devine enervanta,nu numai in legatura cu corespondenta care vine pe adresa firmelor, cat cu cererile pe care le am din partea lui pentru a declara ba ca sunt de acord sa inmatriculeze o masina,ba alte doleante.
As dori sa stiu care sunt caile legale de a-l determina sa faca aceasta schimbare.
Pot merge la Registrul Comertului sa fac vreun demers sau calea tribunalului (care mi se pare birocratica si mult timp pierdut)?
Va multumesc.