Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sfat pentru inceput activitate

Am devenit PFA di oct.2012 pe activitatea 8690 - Alte activitati pentru sanatatea umana, ca terapeut terapii complementare. In mod normal ar fi trebuit sa nu fac asta pentru ca exista o lege speciala in vigoare care mi-ar fi permis sa ma inregistrez ca profesie libera.Dar legea nu are norme de aplicare.Ceva despre dreptul de practica scrie in noua lege a sanatatii, insa pana atunci am zis sa fiu in regula si m-am inregsitrat ca PFA. In declaratie am scris profesie libera, iar in decizia de impunere, a venit specificat 'activitate economica/profesie libera'. Nu am de gand sa cumpar casa de marcat si m-am gandit la urmatoarea varianta: contract de colaborare cu un club de sanatate in care sa se specifice ca voi presta activitatea la sediul lor, voi fi platita cu ora ( in functie de numarul de clienti) in cadrul unui program de comun acord. Intrebari: clientii ce vor primi cand vor achita consultatia (chitanta sau bon fiscal -- din partea societatii cu care am contract?) si la finalul lunii eu voi emite catre societate factura conform orelor prestate? sunt in regula asa? In felul asta pot sa nu declar punct de lucru si nici sa achizitionez casa de marcat...corect?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 03:29, 21 Octombrie 2012
Clubul trebuie sa emita clientilor persoane fizice, bon fiscal.

Da, pentru prestatii catre persoane juridice trebuie sa emiteti factura si chitanta. Factura nu este suficienta.

Activitati exceptate de la utilizarea casei de marcat fiscala:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitatea de agent imobiliar (intreprinere individuala) necesita utilizarea casei de marcat fiscale,? unde se incadreaza aceasta functie/meserie/profesie? florinbc florinbc Doresc sa infiintez o II avand activ. principala - tranzactii imobiliare. Precizez ca am lucrat in domeniu ,SC agentie SRL unde se emiteau bonuri fiscale, ... (vezi toată discuția)
Emiterea facturii + chitanþã stepano stepano In cazul in care traduc un document pentru o persoana fizica (nu firma), emit si factura si chitanta? Sau este de ajuns chitanta? Multumesc (vezi toată discuția)
Factura sau bon? Cristi Iuli Cristi Iuli Buna ziua, Pentru un pfa, cod caen 7420-activitati fotografice, este obligatoriu sa emit bon fiscal? Nu merge numai factura? Fotografia se incadreaza la ... (vezi toată discuția)