avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Activitate dgaitan

Activitate dgaitan

Răspuns la discuția declaratii conform ord 58
Pana acum , pentru aceste situatii s-a depus decl. 102, dar numai pentru sanatate . Nu stiu daca si pentru somaj .....
Da, am fost instiintata de ANAF .
Bani au fost luati din 2 banci , pentru ca doar acolo am bani deocamdata si evident ca per total sunt mai multi decat datoria la fisc. De ce ANAF-ul incaseaza suma datorata de mai multe ori ???????
Buna ziua,
Am o neclaritate si va rog sa ma ajutati.
Am primit titlu executoriu +somatie pt. impozite la bugetul statului neachitate la termen . Apoi la dupa 15 zile de la data primirii somatiei , a intrat pe rol dosarul de executare si ca atare toata suma disponibila in acel moment in contul bancar a fost automat transferata si platita la ANAF.
INTREBARE : Cat de legal este ca banca comerciala, cu care firma are un contract si detine un cont bancar, are dreptul fara a ma instiinta in vreun fel , sa imi achite aceste sume ?
Este normal ca si toate celelalte banci , la care societatea mai are conturi deschise sa execute suma din dosarul de executare ? Deci practic , firma sa plateasca de 4 ori aceasi suma cind de fapt trebuia achitata doar o data ?
Astept , va rog, citeva lamuriri ,.
Multumesc anticipat.


Răspuns la discuția Impozit conventie civila
Multumesc tuturor pt. raspunsuri. Am inteles ce trebuie facut.
Va doresc un an mai bun si cu realizari !
O societate comerciala , fara nici un angajat , a incheiat o conventie civila de prestario servicii cu un consultant. In acest caz, societatea trebuie sa vireze impozitul de 16 % fara sa depuna si declaratia 010 pentru impozite salarii ?
Unul din angajatii unei firme private a depus dosarul de pensionare cu grad de invaliditate grad III. iar cartea de munca a fost inchisa cu 31 iulie 2009 , conform deciziei medicale . Imi puteti spune daca se poate angaja cu data de 01 august 2009 cu 4 ore la aceeasi firma ? Are nevoie de anumite documente pt. incheierea contractului de munca ?
Buna ziua,
in cadrul unui contract de distributie marfa, furnizorul are dreptul sa includa urmatoarea clauza?
"Drept urmare, dacă Distribuitorul ………………………………………… nu va plăti produsele, serviciile sau facturile restante către FURNIZOR la termenel stabilite prin contractul de distributie descris anterior, executarea se poate îndrepta împotriva mea,fără somatie, punere în întârziere sau judecată. Am luat la cunostintă faptul că, în conformitate cu art.63 alin.4 din Legea 99/1999 privind unele măsuri pentru accelerarea reformei economice:
„IN CAZ DE NEEXECUTARE, CREDITORUL POATE FOLOSI MIJLOACELE PROPRII
PENTRU LUAREA IN POSESIE A BUNULUI AFECTAT GARANTIEI”.

Cum pot schimba aceasta clauza sa fie si in favoarea mea ca distribuitor ?
Exista un act normativ care sa reglementeze contractele comerciale ?
Multumesc