avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters86219

Activitate ContSters86219

Discuție CAEN 0111
Un PFA are cod CAEN 0111-cultivarea cerealelor si plateste impozit la norma venit din 1 feb 2013.

Dupa parerea mea acest cod caen 0111 infara de cultivare cereale ar trebui sa contina implicit si comercializarea lor, doar nu cultiv 60 ha de grau fara sa-mi aduca un venit...

dupa altii ar trebui sa mai adaug cod caen de comert cu ridicata sau amanuntul , dupa cum imi vand productia.., insa comert inseamna cumparare si revanzare, ori eu vand productia mea.
Ce parere aveti?

multumesc!
Hectarele date in arenda nu se pun la calcul, deoarece pt. ele platiti impozit 16 % din arenda pe care o primiti(depinde cum v-ati inteles cu arendasul, fie va opreste el 16 % din arenda ce vi se cuvine cf. ct. de arenda incheiat, fie platiti dvs si declarati prin decl. 200). Cat despre cele 1,5 ha depinde ce cultivati...
Buna ziua,


sunt administrator la intr. individ. , nu sunt angajat, am contract la CAS si platesc sanatatea in baza deciziei de impunere de la finante.
Am fost internat pt. operatie.
Pot beneficia de concediu medical?
cum se procedeaza?

multumesc!
multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

intrebarea mea este:

O mama care ingrijeste un copil de 22 ani cu handicap grav, inainteaza actiune de divort, deoarece tatal copilului este alcoolic si de mult timp nu primeste nici un ban de la el. Copilul beneficiaza de un sprijin social de 350 lei , iar mama este angajata ca asistent social (platita de primarie cu salar minim).
Trebuie sa se descurce cu mai putin de 1000 lei lunar, in conditiile in care o parte din medicamentele copilului le cumpara, pampers, etc...plus ca este cardiaca si are nevoie si ea de medicamente.

In urma divortului tatal acestui copil va fi obligat sa plateasca ceva sotiei pentru intretinerea acestui copil bolnav?
Mentionez ca tatal este angajat .

va multumesc!
va multumesc pentru raspuns.
Acest copil bolnav primeste un ajutor de 360 lei, deci tatal nu mai beneficiaza de deducere.
Buna ziua,

Am un salariat care are un copil de 22 ani cu handicap grav.
Mama copilului este asistent personal si platita de primarie , copilul primeste un ajutor lunar.
Tatal care este salariat, mai poate beneficia de deducere suplimentara pentru acest copil?

multumesc!
Răspuns la discuția Plata impozit arenda
multumesc pt. raspuns!

CF Scutiri
art 15

f) cultele religioase, pentru: venituri obţinute din producerea şi valorificarea obiectelor şi produselor necesare activităţii de cult, potrivit legii, venituri obţinute din chirii, alte venituri obţinute din activităţi economice, venituri din despăgubiri în formă bănească, obţinute ca urmare a măsurilor reparatorii prevăzute de legile privind reconstituirea dreptului de proprietate, cu condiţia ca sumele respective să fie utilizate, în anul curent şi/sau în anii următori, pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult, pentru lucrări de construcţie, de reparaţie şi de consolidare a lăcaşurilor de cult şi a clădirilor ecleziastice, pentru învăţământ, pentru furnizarea, în nume propriu şi/sau în parteneriat, de servicii sociale, acreditate în condiţiile legii, pentru acţiuni specifice şi alte activităţi nonprofit ale cultelor religioase, potrivit Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor.

Drept pentru care ei sunt scutiti de impozit pe profit.
Eu postez aici un model de act aditional conceput de mine. Daca cineva considera ca ar putea fi completat, ... il imbunatatim!


Act aditional nr.1
la
CONTRACTUL DE ARENDARE
nr………/…………………………………….

Intre,
- …………………………………………………… avand CNP:…………………………….. domiciliat in …………………………………………………………………………………. legitimat cu ………. seria…….. nr………….………….., eliberat la data de …………………………., denumit în continuare arendator
si
-..............................................., cu sediul în ......................................................................avand, cod unic de înregistrare ............................................, înmatriculata la Oficiul Registrului Comertului cu nr......................................., denumita in continuare arendas,

au convenit sa incheie prezentul act aditional, la contractul de arendare nr. .………………………………….
Art.1
-in conformitate cu modificarile legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, impozitul pe venitul din arenda se va calcula prin retinere la sursa de catre ............................................ in calitate de arendas, la momentul platii venitului, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final.
Art.2
Prezentul act aditional va fi inregistrat de catre …………………………………………… in calitate de arendator la organul fiscal de domiciliu, in termen de 15 zile de la data incheierii acestuia.

Art.3
Celelalte articole din contractul de arendare nr. ………………………………. raman neschimbate.
Art.4. Prezentul act aditional intra in vigoare la data semnarii lui de catre ambele parti.
Incheiat astazi ......................... in 3 exemplare, dintre care unul la arendator, unul la arendas si unul la organul fiscal de domiciliu.

Arendator Arendas
Răspuns la discuția Plata impozit arenda
Avem ct de arenda cu 2 biserici . Terenul agricol pe care il lucram apartine parohiei.

Eu nu stiu deloc ce regim au bisericile si daca trebuie sa plateasca impozit pe arenda primita.

Ei spun ca nu platesc deloc impozite de nici un fel.



Dvs. stiti ce fel de entitati sunt bisericile si daca ar trebui sa le retin impozit pe arenda primita?