avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Activitate vio_suciu2000

Activitate vio_suciu2000

Buna ziua. Am o intrebare va rog daca puteti s ama sfatuiti.
Sotul meu este in concediu pentru cresterea copilului si este remunerat cu indmenizatie pana la 2 ani ai copilului. Poate sa fie administrator la o societate comerciala SRL, fara remuneratie, iar societatea respectiva comerciala sa aiba 1-2-10angajati si sa faca profit? Adica poate sa piarda indemnizatia pentru cresterea copilului in aceasta situatie? Deasemenea vreau sa va intreb daca sotul meu poate avea calitatea in aceasta firma si de asociat si de administrator, fara remuneratie?
Multumesc. Puteti sa imi recomandati la ce fel de persoana sa pot apela pentru mkai multe detalii: avocat, jurist, contabil, finante sau Administratia de plati Sociale? Va multumesc
Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de acordarea stimulentului de insertie.
Avem o fetita de 4 luni, si eu -mama- m-am intors la servici dupa expirarea concediului de sarcina si lauzie. Sotul meu- tatal copilului urmeaza sa depuna actele pentru indemnizatia de cresterea a copilului pana la varsta de 2 ani.
Eu, ca mama reintoarsa la servici pot avea dreptul la stimulentul de insertie, in cazul in care tatal este in CCC?
Va multumesc.
Va multumesc foarte mult pentru clarificari.
Am citit articolele mentionate de dvs cu atentie, si imi dau seama ca raspunsul este unul pozitiv, si veniturile din UE se iau in considerare la calculul indemnziatiei pt cresterea CC.
Acum totul este mult mai clar.
Buna ziua,
am si eu o intrebare legata de acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, dupa noua lege valabila din 01,07,2016.
Urmeaza sa nasc in septembrie , si eu cu sotul meu ne gandim sa intre el in paternitate dupa ce imi efectuez eu concediul de sarcina si lauzie obligatoriu.
Motivul principal pentru un venit mai mare al indemnizatiei, care nu mai este plafonat acum.
Sotul meu (roman, cu rezidenta in Romania) lucreaza din octombrie 2015 la o firma romaneasca,cu sediul in Romania, insa munca efectiva o desfasoara in Germania. Pana in 31 martie 2016 avea salariul mic- 1200 lei net pe cartea de munca (brutul...in jur de 1800-2000lei) in Romania, dupa care se platea impozit, asigurari sociale, si in Germania primea inca un salar in euro- din care firma platea impozit la statul german -venit care era justificat ca o diurna in fata statului roman.. Din 01 aprilie 2016, datorita unei legi date in 2015, nu stiu exact care este.. firma la care lucreaza sotul meu a hotarat ca venitul pt munca prestata in Germania sa il treaca in Romania dintr-un anumit punct de vedere, si anume: acest venit se impoziteaza tot in Germania, si doar contributiile sociale se platesc in Romania- vreo 1000 euro plateste numai la Casa de sanatate.... deci e vorba de venit substantial.Mai mult de atat, firma a platit retroactiv statului roman contributiile sociale pana la data la care a intrat in vigoare aceste lege- 2015.
Sper ca s-a inteles situatia,,.
Asadar, noi nu stiu exact cum sa incadram venitul sotului meu din Germania, care este declarat in Romania, dar se impoziteaza in Germania si la care se platesc contributiile sociale in Romania..
Este eligibil sotul meu, cu venitul lui substantial, sa fie luat in considerare la calculul pt indemnizatia de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani?
Venitul sotului meu se incadreaza la venituri supuse impozitului pe venit ca si criteriu pt alocarea indemizatiei?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Daca aveti nevoie de info suplimentare va rog sa imi transmiteti.
Va multumesc pentru sfat. Spatiul din subsol este un open- space acum, necompartimentat, deci voi putea amenaja spatiul dupa cerintele lor. va multumesc.
Sunt proprietara unei case unifamiliale, S+P+E, intabulata, cu CF, si doresc modificarea destinatiei Subsolului (o parte din acesta, apx 80 mp din 95mp total) in spatiu unde se vor desfasura activitati economice. Doresc sa infiintez o societate cu sediul social si punctul de lucru in subsolul casei. Care sunt pasii care trebuie sa ii fac?Ulterior, eu, ca persoana fizica si proprietar, pot inchiria spatiul subsol la firma- la care eu voi fi administrator? Deasemenea, la subsol trebuie sa am acces separat de intrarea principala care se face prin casa- pe la parter? adica sunt obligata sa fac autorizatie de construire pentru acces, scara pe exterior, in subsol?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Buna ziua,
Sotul meu lucreaza in Germania cu Anmeldung, pt o perioada mai lunga, si a cumparat o masina pe care dorim sa o inmatriculam in RO,pentru costuri reduse la jumatate pt RCA.
Am auzit ca daca o declari la primarie in Germania pentru a plati impozitul acolo, poti sa circuli mult si bine, fara sa faci vreo ilegalitate sau sa ai vreo problema cu politia pentru ca este inmatriculata in Romania.
Puteti va rog sa imi confirmati ca este adevarat?
Multumesc.
buna ziua. am auzit ca s-a schimbat legea cu alocatia de stat pentru copii. Am auzit la TV ieri, 7 mai, ca mamele ce se incadreaza pentru 85% din salar- la indemnizatia pentru cresterea copilului nu mai primesc alocatia de 200 lei pentru copil. E adevarat?
am citit legea 61/1993 republicata, de pe site-ul d-voastra si nu am citit nicaieri ce a zis la TV- ca nu se mai da alocatia. practic ce s-a schimbat la lege?
Va rog sa ma lamuriti. Va multumesc
Răspuns la discuția impozitul forfetar
pitus a scris:

2200 lei pe an respectiv pt. 2009 tr. II 367 lei, tr. III 550 trIV 550 lei
Nu stiu de unde are bani, probabil dintr-un imprumut... asa ca trebuie contract... si chitanta ca s-au primit banii de la imprumutator... sau virare in cont. Si se va inregistra pierdere, care pentru impozitul datorat nu este deductibila in urmatorii 7 ani (ha?!)

Buna ziua. Va referiti de unde are bani persoana juridica care nu a avut niciodata activitate?care a rulat 0 lei de la infiintare? si acuma trebuie sa scoata bani ca sa plateasca impozitul forfetar?
Si eu sunt in aceeasi situatie, am o firma care nu a avut activitate de la infiintare. Si nu am declarat-o inactiva. Am tot depus declaratiile periodic cu 0. Daca ma duc acum sa ii suspend activitatea, trebuie s aplatesc impozitul minim forfetar pe trmestrul 2? chiar daca suspendarea sa zic asa o sa o incep cu 1 iunie? ei tot pe un trimestru imi cer banii?
Răspuns la discuția Impozit minim
Buna ziua. Am o firma cu care nu am lucrat niciodata d ela infiintare. la care am depus declaratiile si bilantul periodic cu 0. Trebuie s aplatesc impozitul minim?
Daca ca, ce pot sa fac s ascap d efirma cat mai repede si cu bani cat d eputini? Va dati seama.Ca persoana juridicsa nu am avut nici un fel de activitate , nu am rulat nici o suta de lei, si acum eu trebuie s platesc impozit 22 milioane?de unde bani?
Daca nu platesti ce se intampla? Care sunt repercusiunile?