avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate iulia_

Activitate iulia_

Răspuns la discuția Invinuit - fisa medicala falsa
am primit citatie in dosar 841/P/2011.nemaifiind implicat in dosare penale va dati seama ca am intrat putin in panica . analizele le-am facut chiar pe bune. avand in vedere ca sper ca mai functioneaza prezumtia de nevinovatie, astept cu interes sa se demonstreze contrariul. citatia este pentru 19 ianuarie la Parchetul de pe langa Curtea dea Apel Ploiesti la ora 13.30.
A MAI PRIMIT CINEVA ASA CEVA ?
Iată, la modul faptic, despre ce e vorba:
1) în data de 26 /05/2011 prin p.v. de îndeplinirea procedurii de comunicare a p.v. de constatare a contravenţiei seria...nr...din data de 12.05.2011,CNADR mi se aduce la cunoştinţă că în data de 30.11.2010 ora 19.35, auto nr...proprietatea mea a circulat fără a deţine rovinietă valabilă; în consecinţă sunt obligată la plata unei amenzi plus tarif de despăgubire 28euro. Le-am achitat în 24 de ore şi am achiziţionat şi o rovinieta cu valabilitate un an.
2) la data de 04.07.2011 ridic de la Poştă un nou proces verbal de constatare a contravenţiei, întocmit pe data de 17.06.2011, prin care sunt informată că la data de 19.12.2010 ora 17.55 auto...proprietatea mea, a circulat fără a deţine rovinietă valabilă, tot pe DN1 şi tot în Româneşti şi pe cale de consecinţă sunt iar obligată la plata unei amenzi plus tarif de despagubire.

Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, precum si a contravalorii tarifului de despagubire potrivit art 8 alin 3 din OG15/2002- pe care le-am achitat in termen de 24 de ore de la primire; am cumparat de asemenea si o rovinieta cu valabilitate un an.
Dupa o luna, primesc inca o amenda plus obligatia de plata a despagubirii...catre CNADR, adica aceasi Societate pe care am despagubit-o cu o luna in urma.
Ce sa fac?..platesc amenda si nu platesc despagubirea, urmand sa merg in Instanta pentru a solutiona multipla despagubire sau nu platesc nimic si merg in Instanta cu amandoua, intrucat la primul avertisment, adica la data cand am platit prima amenda si despagubirea mi-am insusit greseala si am corectat-o imediat ,cumparand rovinieta!?
Cei de la DRUMURI Nationale Prahova ma trimit la Bucuresti sau la Tribunal...desi ei sunt beneficiarii sumelor de bani incasate nu au putere de decizie privind dubla despagubire.
Nu trebuia sa primesc mai inainte un avertisment si apoi, amenda?!
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
In anul 1941 Ministerul Aerului si Marinei, Casa de Credit a Aeronauticii a acordat drept despagubire o impotanta suma de bani pentru 2 copii al caror tata a decedat in serviciul ministerului.
Suma respectiva a fost depusa la Casa de Depuneri si Consemnatiuni Bucuresti,recipisa fiind trimisa pentru conservare si administrare Tribunalului Judetean de domiciliu al minorilor(iar mama acestora s-a constituit drept tutore).
Avand in vedere vremurile ce au urmat mostenitorii nu au intrat niciodata in posesia sumei respective.
Ce se poate face pentru a afla ce s-a intamplat cu suma respectiva? ar mai putea fi recuperata?

buna ziua. am urmatoarea problema s
locuiesc la penultimul etaj al unui bloc de 10 etaje. balconul de deasupra nu este inchis sau acoperit. de aceea cu timpul datorita intemperiilor, cutremurelor a suferit probleme atat cu placile exterioare(fatada),care s-au deplasat, prezentand chiar risc de cadere,cat si fisuri in cimentul podelei.
in consecinta tavanul balconului meu este deteriorat, datorita infiltratiilor care au ajuns pana in sufragerie. incusiv tavanul sufrageiei s-a deteriorat, a ajuns sa-mi ploua si in sufragerie.
placile exterioare balconului de deasupra prezinta risc de cadere in capul trecatorilor.
as vrea sa stiu daca ma pot adresa asociatiei pentru ajutor material(avand in vedere ca fatada blocului e proprietate comuna).
tavanul balconuluii meu face si el parte din fatada?
cine este dator sa remedieze( exterior balcon superior si tavanul balconului meu): asociatia, vecina de sus, sau eu?
multumesc .