avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Activitate loko

Activitate loko

Am inteles ca un singur echipaj poate da o singura amenda/24 de ore. Este adevarat?
Petrecerila sunt saptamanale uneori de 3-4 ori pe saptamana, dimineata, seara, noaptea.
Muzica este in curte in aer liber,si amenzile nu le platesc. Am nevoie de un numar mare de amenzi pentru a demonstra in instanta fapul ca e repetabil si sa arat si atitudinea lor in fata autoritatilor. Doresc sa obtin daune morale.
Boxele sunt la maxim 20 de metri de casa mea. Nu va doresc sa icnercati sa adormiti la 65 decibeli in casa, cu basii in ritm romm.

O sa spuenti ca este imposibil asa ceva iar eu va spun ca banuiesc ca sunt deja surzi.
Pot izola casa dar basii nu se pot izola in conditiile materiale de care dispun (o izolatie profesionala costa mai mult decat casa).

Deci? De cate ori se pot da amenzi in 24 de ore pentru tulburarea linistii publice?
Cand se poate discerne unde incadram o fapta?
"ART. 2 Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
1) savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice;"

sau

Infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice
Art. 371
Tulburarea ordinii şi liniştii publice
Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.


Daca persoana ma ameninta cu moartea in public, unde se incadreaza?

Presupunem ca am un vecin extrem de nesimtit care are multi prieteni. Nationalitate roma.
Pun muzica si dau petrecere noaptea. Vine politia sesizata la 112. Dupa ce se aplica amenda, petrecerea continua.
Pot sa sesizez iar tulburarea linistii publice la 112, de oricate ori in 24 de ore? Sau se poate da doar o amenda in intervalul respectiv?

Persoanele respective oricum nu platesc amenzile dar daca se aduna mai multe as putea cere daune in instanta.

Deci, de cate ori pot sa spre ca vor primi amenda daca oricum se opresc 3 minute cat se completeaza procesul verbal?

Cum sa fac ca acele amenzi sa fie platite? Mentionez ceva in procesul verbal?

Si inca ceva, acele amenzi se dau pe proprietarul imobilului sau pe oricare participant la chef, indiferent de domiciliu?
Nu ar trebui sa primeasca toti amenda? Pana la urma participa toti la o contraventie, repetand la infinit manifestarile astea.

Răspuns la discuția Contestare proces verbal viteza
Intr-o societate ideala nu am avea nevoie de politisti daca persoanele care gandesc ca dvs ar intelege la ce sunt buni politistii. Este mult mai usor sa minti si sa furi si de multe ori legea este imposibil de aplicat la astfel de personaje. Cu timpul si politia , vazand ineficienta legilor aplicate corect si cu bun simt, incep sa le calce putin cate putin.
Politistii corecti ar trebui aparati si promovati dar masurile luate in intreaga societate ar trebui sa aiba logica si sa ne civilizam toti. Intr-o societate cu nivel de civilizatie 0 nu se mai poate aplica legea.
Cand dvs ganditi cum ganditi, nu puteti cere dreptate.
Răspuns la discuția Gard proprietate
Bun deacord dar au trecut 5 ani decand am luat eu. Se poate sa primesc amenda? Daca da se poate sa-mi indicati legea respectiva?
Deci as putea sa inregistrez politia fara sa intreb? Daca intreb politia isi va modifica comportamentul dar TOT vor dovedi cat stiu legea. Singura lor solutie este sa refuze. Mi se pare aberant ca ei sa refuze dar stiu sigur ca asta vor face. Am vreo sansa ca in instanta proba audio sa nu fie desfiintata de avocatul politiei cu argumentul ca nu e obtinuta cu consimtamant?
Voi inregistra discutia cu echipajul de politie, venit la fata locului, nu altceva. Ei vin cate 3 si eu n-am cum sa aduc atatia martori. Nu stiau nici legile cand au venit...
Răspuns la discuția furt/talharie minor
Daca stiti care este respectiva prevedere din codul civil sunt si eu interesat.
Răspuns la discuția furt/talharie minor
Daca un minor nu raspunde legal parintii lui nu au nici o raspundere legala? Chiar si un caine care musca are un stapan care raspunde. Se pot foarte usor organiza bande de minori in felul acesta.
Buna ziua,
in momentul in care vine un echipaj de politie sesizat la numarul 112 am dreptul legal sa cer ca actiunea lor sa fie inregistrata cu un reportofon? Am indoieli serioase cu privire la profesionalismul politistilor si am nevoie de dovezi ca nu isi fac treaba.

Trebuie sa le cer acordul sau nu? Se pot folosi aceste inregistrari in instanta atata timp cat discutiile ma vor implica si pe mine?