avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrare audio actiune politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrare audio actiune politie

Buna ziua,
in momentul in care vine un echipaj de politie sesizat la numarul 112 am dreptul legal sa cer ca actiunea lor sa fie inregistrata cu un reportofon? Am indoieli serioase cu privire la profesionalismul politistilor si am nevoie de dovezi ca nu isi fac treaba.

Trebuie sa le cer acordul sau nu? Se pot folosi aceste inregistrari in instanta atata timp cat discutiile ma vor implica si pe mine?

Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
loko, utilizator
Cel mai recent răspuns: loko , utilizator 22:42, 24 Aprilie 2014
E greu de spus.
Dupa parerea mea daca scopul este legitim ati avea dreptul.

In mod normal daca ati sti ca ar comite o infractiune ati avea dreptul in mod clar.
Mai exista insa si dreptul cetatenesc...de a fi protejat...

Discutiile pot fi lungi...
Deci as putea sa inregistrez politia fara sa intreb? Daca intreb politia isi va modifica comportamentul dar TOT vor dovedi cat stiu legea. Singura lor solutie este sa refuze. Mi se pare aberant ca ei sa refuze dar stiu sigur ca asta vor face. Am vreo sansa ca in instanta proba audio sa nu fie desfiintata de avocatul politiei cu argumentul ca nu e obtinuta cu consimtamant?
Voi inregistra discutia cu echipajul de politie, venit la fata locului, nu altceva. Ei vin cate 3 si eu n-am cum sa aduc atatia martori. Nu stiau nici legile cand au venit...
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
loko, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovit, agresat după un accident premeditat Codruts Codruts Ieri am fost lovit intenționat in timp ce ststionam la culoarea roșului a semaforului de un domn , din motive personale , avariindu-mi bara spate si ceva de ... (vezi toată discuția)
Probe audio proces civil dana_toader dana_toader Buna ziua, As dori sa stiu daca proba audio poate fi folosita intr-un proces civil, respectiv o plangere contraventionala. Concret, m-am prezentat intr-o ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea discutiei fara acordul persoanei dida5801 dida5801 As dori sa stiu daca este legal ca o persoana sa se prezinte in sediul unei persoane juridice, cu reportofon pentru a inregistra convorbirea dintre ea si ... (vezi toată discuția)