avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate costeaeniko

Activitate costeaeniko

Bună ziua.
Mama mea în anul 2008 a primit o pensie conform prevederilor D.L. 118/1990.
În anul 2009 ne-am dus la Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România şi conform deciziei, mama s-a aderat la această asociaţie ca membru. Acum s-a răzgândit şi vrea să se retragă din această asociaţie dar preşedintele asociaţiei ne ameninţă că dacă se retrage din asociaţie şi nu va mai fi membru, atunci va pierde şi pensia. Eu aşa ştiu că pensia nu depinde de asociaţie. Vă rog frumos să mă lămuriţi.
Mulţumesc anticipat.
Buna ziua.
Doua comune au o asociatie intercomunitara infiintata in baza Legii administratiei publice locale nr.215/2001. (Asociatia functioneza din donatii)
Asociatia a contractat cu o firma terta o lucrare, adica firma respectiva va emite catre asociatie facturi cu TVA, din aceasta cauza conducerea doreste ca asociatia sa devina platitor de TVA, MERITA ???
Cum se plateste impozitul la aceste asociatii?
Va multumesc anticipat pentru raspuns?
Discuție TVA
Buna ziua,
La societatea la care lucrez, avem o comanda pentru tamplarie PVC de la o firma din Ungaria care este platitor de TVA. Noi tamplaria cumparam de la o firma din Romania si as vrea sa va intreb daca firma producatoare poate sa ne factureze noua fara TVA, iar noi dupa export dam copie dupa factura de export si dupa CMR.
Este vorba de transport intracomunitar.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Marfuri
Va multumesc.
Discuție Marfuri
Buna ziua.
Am o intrebare in legatura cu marfurile. La societatea unde lucrez, in magazin este mobila second hand in stoc (cont 371), iar D-na Administratoare vrea sa-si mobileze cu ea o pensiune. Mentionez faptul ca si pensiunea este proprietatea societatii. Nu stiu cum sa procedez si care vor fi notele contabile.
Va rog sa ma ajutati, va multumesc anticipat.
Discuție Vanzare teren
Am o intrebare in legatura cu vanzarea unui teren. Societatea la care lucrez a cumparat un teren in anul 2005 de la o persoana fizica (fara TVA), acum vrea sa o vanda si nu stiu cum sa facturez. (cu TVA sau fara TVA, si la ce valoare pot s-o vand, intentia societatii ar fi sa o vanda cat mai ieftin posibil).Valorea in contabilitate este de 51500 RON.
Vă rog să mă ajutaţi, am o întrebare.
Am 4 angajaţi plecaţi în străinătate, concret în Ungaria. Aşa ştiu că diurna pentru delegaţia externă este de 35 de EUR pe zi, întrebarea mea este ca în cazul în care nu am EUR în bancă sau în casă pot să plătesc delegaţia, adică diurna în lei la cursul respectiv sau în forinţi?