avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Activitate corina_claudia

Activitate corina_claudia

Nu cumpara creanta. Pana acum, firmele de genul acesta, reprezenta societatile comerciale prin contract de mandat si procura notariala, fara a cumpara creanta. Desi am colaborat cu societatea de multi ani si mi-am recuperat creantele, acum am primit hotarare judecatoreasca in care se mentioneaza art 84 NCPC. Nu mai au voie sa ne reprezinte.
Buna ziua,
o persoana juridica mai poate reprezenta in instanta o alta persoana juridica?
Ex.o firma de recuperari creante, (contract de mandat si procura notariala) mai poate reprezenta in instanta.
Răspuns la discuția Extras din registrul public
MULTUMESC MULT DE TOT
Răspuns la discuția Extras din registrul public
art. 151 (4) Reprezentanții persoanelor juridice de drept privat vor depune, în copie, un extras din registrul public în care este menționată împuternicirea lor.
Buna ziua,
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspus? Mi s-a pus in vedere sa depun la dosar un extras din registrul public in care este mentionata imputernicirea reprezentantului legal al societatii reclamante.
De unde iau acest extras?
probabil ca au deja un dosar pe rol. incercati sa aflati pe portal just daca exista dosar pe numele debitorului. apoi puteti face demersurile pe care vi le-a recomandat dna avocat mai sus.
cunosc o situatie de genul acesta s-a reziliat contractul cu avocatul, s-au inapoiat banii, iar asociatia a apelat la o firma de recuperare creante specilizata pe asociatiile de proprietari. ei fac totul - de la notificari pana la obtinerea unui titlu executoriu si pana la exacutare silita in colaborare cu executori judecatoresti.
Răspuns la discuția recuperare creante
mutumesc mult. la contractul de mandat ma gandeam si eu, numai ca prima firma de recuperare are tot contract de mandat, nu este ce cesionare. iar ea sa dea mai deeparte tot cu contrect de mandat... sa nu fie vreo problema..mandat la mandat?:)
as vrea sa stiu ce fel de contract ar putea sa incheie doua firme de recuperare creante, dand contractele de la una la alta?
de ex: o firma de recuperare creante, vrea sa paseze un contract altei firme de recuperare pentru a merge in instanta, deoarece prima nu face decat recuperare pe cale amiabila.
va multumesc!

as vrea si eu sa stiu cum procedez pentru a infiinta o societate profesionala consilier juridic.
P.S. ce documente imi trebuie; care sunt conditiile.
Răspuns la discuția reprezentarea in instanta
eu stiam acelasi lucru. pt a putea sa reprezint o pers juridica imi trebuie contract de munca, nu doar prin delegatie. cineva mi-a spus k si consilierii juridici inscrisi in ccj pot reprezenta pers. juridice dar nu si pers fizice, fra a avea un contract de munca cu acestea. mergmai mult pe varianta mea si voastra, pt k nu merg pe "principiul" - "dk nu risti nu castigi":) va multumesc mult de tot.