avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate ardeleanu100

Activitate ardeleanu100

Răspuns la discuția Cedează trecerea la un giratoriu
Un giratoriu mai mic in forma de Y ,2 DN pe fiecare intrare sunt aceleași indicatoare 2 pe fiecare stâlp,3 stâlpi: cedează trecerea la 50 m; presemnalizare intersecție cu sens giratoriu și limită de viteză de 30; cedează trecerea și giratoriu (rotund albastru cu săgeți albe). In giratoriu nu este nimeni eu veneam din dreapta faceam stânga,celălalt din stânga mergea înainte(Dacie papuc cu remorca) giratoriul fiind liber atunci care aiunge primul am trecut primul. In spatele lui era MCV-ul nu l-am văzut decât după ce am ieșit din giratoriu unde m-a oprit. De ce nu ai acordat prioritate, am fost întrebat , nu era în giratoriu și avea cedează trecerea am răspuns. Polițistul,el avea prioritate că venea din stânga. In legătură cu cedează trecerea pe fiecare intrare ce înseamnă, polițistul, să nu mai zici la nimeni asta.
Am contestat procesul încă nu am fost chemat..
De aceea am întrebat aici că eu nu am găsit în OUG nimic despre cedează trecerea în giratoriu
Știu și am găsit în OUG că trebuie respectate toate indicatoarele rutiere cu fata spre tine.
Răspuns la discuția Cedează trecerea la un giratoriu
Creează confuzie dar eu am rămas fără permis, am făcut contestație încă nu am fost chemat.De aceea am întrebat
Răspuns la discuția Cedează trecerea la un giratoriu
Creează confuzie dar eu am rămas fără permis, am făcut contestație încă nu am fost chemat.De aceea am întrebat
Răspuns la discuția Cedează trecerea la un giratoriu
In zona este un giratoriu nou cu 3 intrări/ieșiri pe fiecare intrare sunt cele 2 semne. In OUG 195/2002 la articolul 29/1 (circulația se desfășoară cu respectarea semnalizării rutiere),trebuie respectate semnele,iar la articolul 30/2 (mijloacele de semnalizare rutieră se constituie într-un sistem unitar, și trebuie să fie în deplină concordanță între ele). cedează stânga/cedează dreapta .Ce rost are cedează trecerea? Dacă se respectă OUG atunci trebuie respectate ambele semne și ce urmează atunci. Din cauza asta am întrebat aici pentru că nu am găsit în OUG așa ceva. Aici deja s-a făcut prioritate de stânga.
Dacă mă poate lamuri și pe mine cineva: De ce apare semnul cedează trecerea la un sens giratoriu? La orice giratoriu nou care apare sunt 2 semne pe același stâlp; cedează trecerea și giratoriu (rotund albastru cu săgeți albe)
Mulțumesc
Revin cu ceva detalii www.avocatnet.ro/content/for...
``Stiam si eu ceva cu o singura data`` (am cautat si prin intrebarile puse de mine aici pe forum si am gasit linkul de mai sus,din raspunsul primit am retinut ``cu o singura data``,dar nu mai retineam exact despre ce era vorba).
Cei 2% din formularul 230 sunt acceasi cu 2% din pensiile private,atunci nu se poate.
Multumesc frumos
Multumesc frumos pentru raspuns.
Stiam si eu ceva cu o singura data (in viata credeam),dar vad ca in fiecare an se poate.
O zi buna
Buna ziua .
Sper sa ma incadrez corespunzator.
Daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu formularul 230 doneaza 2% se poate pune in fiecare an ? (in urma cu cativa ani am depus un formular). Acum a venit copilul de la scoala cu un formular 230 se poate sa-l completez.
Multumesc
Multumesc pentru sfaturi.
Cine nu este bucuros sa circule pe asfalt nou (asa ceva nu am vazut numai la TV cum asteptau la rand 4 - 5 camioane pline cu asfalt),in 2008 cca 5 cm in 2015 cca 5 cm.Curtea este sub nivelul drumului aproximativ 1 m. Santul trebuie sa fie lasat liber pentru ca drumul este inclinat spre partea cu casa mea,cand ploua cantitate mai mare ce nu incape pe sant intra in curte,era simplu daca drumul era inclinat in cealalta parte umpleam santul si gata.
Daca se toarna covor asfaltic de 5 cm, atunci 5 cm este peste tot,la care era acasa in momentul turnarii bordura este de 1cm (la mine 5 cm ( nu locuiesc permanent) cum se termina curtea mea si incepe a lui vecinu(locuieste permanent) bordura este de 1 cm,cum se termina curtea vecinului si incepe curtea altui vecin( nu locuieste permanent) bordura este 5 cm si tot asa).
Multumesc pentru raspuns
O zi buna va doresc