avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate duncacristian

Activitate duncacristian

ok, cateva precizari. angajata s-a prezentat la munca ,dar a fost dusa cu vorba: mai stai o saptamana pana deschidem un punct de lucru, mai stai o luna etc. normal , acuma cere anularea deciziei si repunerea in drepturi.nu a stat la plaja, nu a lucrat in strainatate....etc .
atentie: angajata nu a facut cerere pt concediu fara plata, ci decizia respectiva a fost emisa de angajator probabil sa aiba o acoperire in momentul in care angajata insista sa fie primita la munca. de ce nu a fost concediata? probabil fiindca are anumite atestari, care sunt folositoare angajatorului si , in tot acest timp, acesta s-a folosit de ele.
decizia s-a comunicat in urma cu 15 zile(deci e in termen sa faca contestatie ), datata cu anul 2008. situatia e reala.
Speta:dupa expirarea concediului de cresterea copilului lui X printr-o decizie i se opereaza in carnetul de munca reinceperea activitatii, fara ca X sa presteze munca in mod efectiv, urmand promisiuni nesfarsite ca va fi chemata la lucru maine, poimaine, etc.. Dupa un an se constata ca tot printr-o decizie, angajatorul a dispus trimiterea lui X in concediu fara plata(in tot acest interval, X nu a prestat munca in folosul angajatorului si acesta a refuzat orice contact cu angajatul) .in ce temei se poate ataca decizia comunicata angajatului?
Răspuns la discuția numar minim de oferte
In conformitate cu art.126 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.337/2006, pana la data de 31 decembrie 2006 autoritatea contractanta are dreptul de a nu publica invitatia de participare in SEAP, cu conditia sa o transmita catre cel putin 3 operatori economici.
Conform art.130 alin.(1) din O.U.G. nr.34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul prevazut la art.126 alin.(1), autoritatea contractanta are obligatia de a anula procedura de cerere de oferte daca, in urma transmiterii invitatiei de participare, nu au fost depuse cel putin doua oferte corespunzatoare.
Potrivit art.125 alin.(1) din O.U.G. nr.34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cererea de oferte se initiaza prin publicarea in SEAP a unei invitatii de participare la procedura de atribuire.
Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, data dupa care este obligatorie publicarea invitatiilor in SEAP, in cazul aplicarii procedurii de cerere de oferte, O.U.G. nr.34/2006 nu prevede un numar minim de oferte admisibile depuse, ca fiind strict necesar in vederea atribuirii contractului.
Conform prevederilor art.204 din O.U.G. nr.34/2006, autoritatea contractanta are obligatia de a incheia contractul de achizitie publica cu ofertantul a carui oferta a fost stabilita castigatoare pe baza propunerii tehnice si financiare cuprinse in respectiva oferta.
Situatia in care se primeste doar o singura oferta, in cadrul procedurii de cerere de oferte, nu se incadreaza in nici una din cele prevazute la art.209 din O.U.G. nr.34/2006, referitoare la anularea procedurii.
Avand in vedere cele mentionate anterior, consideram ca, in cazul primirii unei singure oferte admisibile, conform prevederilor art.37 din H.G. nr.925/2006, in cadrul procedurii de cerere de oferte, autoritatea contractanta are dreptul de a atribui contractul de achizitie publica.
Poate ma ajutati si pe mine : am primit o decizie si o factura in cuntum de 1500 lei +TVA de la ASSI, pentru "tarif acces in SEAP, semestrul 2 -2009".Am citit hg 370/2009 si am vazut intr-adevar aceasta obligatie a autoritatilor contractante. Intrebarea mea este: datorez acest tarif de acces in conditiile in care:
1. nu sunt autoritate contractanta in sensul art. 8OUG 34/2006,SUNT UN ONG dar m-am inregistrat in SEAP in anul 2007 deoarece am avut o achizitie pe un program PHARE si a trebuit sa respect OUG 34/2006;
2.certificatul meu digital a expirat si nu doresc reinnoirea lui si prin urmare nu pot sa accesez SEAP-ul

pentru mine aceasta este o aberatie si un mod injust de a obtine bani de ecatre statul Roman.Multyumesc si poate ma ajutati cu un raspuns!
am o problema mai delicata zic eu: este posibil ca o societate comerciala sa faca divizare in situatia in care si-a suspendat temporar activitatea pe o
am o problema mai delicata zic eu: este posibil ca o societate comerciala sa faca divizare in situatia in care si-a suspendat temporar activitatea pe o perioada de 3 ania?
m-ar interesa sa stiu care este ratiunea pentru care L31/1990 prevede doua tipuri de adunari: ordinare si extraordinare, cu atributii diferite. ? Nu ar fi mai util sa nu se faca distinctie intre cele doua adunari, si sa existe una singura?
De asemenea ma intereseaza daca aceasta reglementare din legislatia noastra, este in acord cu cea europeana?