avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... multiplicare/difuzare
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

multiplicare/difuzare

Buna ziua,
In ce conditii pot eu (ca si casa de productie) sa multiplic si sa difuzez un CD care are deja holograma si este inregistrat???
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 07:56, 1 Aprilie 2010
Nu pot sa va spun cum merge exact la CD-uri, dar am vrut sa scot o traducere de pe o carte in limba germana si am procedat in modul urmator:

1. Am contactat editura din Germania, cerand detalii cu privire la traducerea in limba romana;
2. Ei m-au trimis la reprezentanta din Romania;
3. Reprezentanta romana mi-a cerut estimari cu privire la numarul de exemplare si pretul de vanzare.

...

4. Presupun, ca, in moment ce le dau estimarile, dansii o sa-mi trimite un contract, care ma indreptateste la traducere, tiparirea si vanzarea cartii respective.

In acest sens va propun sa contactati editura/firma care a pus CD-ul pe piata.
Buna seara,

Nu inteleg sensul intrebarii. De ce vreti sa multiplicati un astfel de CD? Nu este deja pe piata daca are holograma si este inregistrat? Va rog sa detaliati.
talk4u a scris:

Buna seara,

Nu inteleg sensul intrebarii. De ce vreti sa multiplicati un astfel de CD? Nu este deja pe piata daca are holograma si este inregistrat? Va rog sa detaliati.



acest CD se difuza doar pe piata din strainatate. Acum, managerul trupei respective si a dat acordul de a fi difuzat si in Romania. Intrebarea mea era daca acest CD a fost produs prima data de Casa de Discuri X....eu ce ar trebui sa fac (ce documente imi sunt necesare) pentru a multiplica (reedita) acest CD si de a l difuza si in tara.

Intreb pt ca ma gandesc ca tre sa fie vreo reglementare ceva cu dr. de autor, taxe, si alte asemenea si nu vreau probleme

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducere carte autor strãin ContSters53977 ContSters53977 Zilele trecute am fost contactata de un autor strain, de [b]aceeasi specialitate cu mine[/b] si m-a intrebat daca sunt interesata in vreun fel sa traduc cartea ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - literatură salciacugetatoare salciacugetatoare ”În condițiile stabilite prin acest contract, Autorul, ca deținător al dreptului de autor, cedează de aici înainte, pe o perioadă de 5 ani, dreptul ... (vezi toată discuția)
Protejare traducere svarga svarga Reprezint, in Romania, ca firma, o companie austriaca, pentru distributia si asistenta tehnica a unei aplicatii software. Manualul de utilizare al aplicatiei ... (vezi toată discuția)