avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie decizie concediere ....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie decizie concediere ....

buna ziua.
Sunt concediata cu 01.04.2010.
Daca contest decizia de concediere care a avut ca motiv desfiintarea postului art. 65(1) din CM ce sorti de izbanda as avea impotriva angajatorului ?
Motivele care stau la baza contestatiei sunt:
1. Am fost incadrata pe postul de " asistent comercial", dar cu timpul activitatea din fisa postului mai corespundea decat 20 %, mai exact cu mai eram asistent comercial decat pe hartie , munca prestata era de inspector resurse umane .
2. Am discutat cu angajatorul..de fapt i-am propus sa-mi schimbe functia ...dar nu a vrut pe motivul ca ii pastreaza postul titularei care a intrat in concediu crestere copil pe per de 2 ani .Asta s-a intamplat cu mult inainte sa mi instiintarea cu privire la concediere.
3.Pana in ultimul moment am insistat sa fiu incadrata pe un post conform pregatirii mele( Fac. dret, curs IRU, atestat ITM, curs MRU)dar nu au vrut ,ca sa aflu in ultima zi de preaviz ca au incarat pe alcineva din afara firmei , de fapt fac angajari... dar nu ma mai vor sub nici o forma in firma lor.
4. Nu mai platit de aproape 1 an contributiile asigurarilor sociale .Ei platesc doar stopaj la sursa... si atat
5. Nu vor sa-mi dea drepturile salariale restante ....+ salariu compensatoriu..
6. Poti invoca in instanta faptul ca am ajuns in executare silita din cauza lor ...intarziere salariu, salariu incomplet...sau neplatit..
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 20:03, 31 Martie 2010
Faceti o sesizare la ITM pentru neplata salariilor si a celorlalte contributii(din cate stiu stoparea la sursa intra sub incidenta penalului), in ce priveste decizia de concediere este un pic mai greu sa demostrati dvs ca concedierea nu avut o cauza reala si serioasa(proba sta in sarcina angajatorului) cu o organigrama noua unde nu mai exista postul de asistent comercial aveti toate sansele sa pierdeti procesul, pt. drepturi banesti(salarii+salariu compensatoriu)tot in instanta trebuie sa ajungeti, dupa ce o sa aveti si o confirmare din partea ITM-ului, o sa aveti sanse mari de castig.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasii pt a deveni manager resurse umane OANA GORAN OANA GORAN sa presupunem ca persoana X are facultate terminata, licentiata, master in dreptul muncii si securitatii sociale si diploma de inspector resurse ... (vezi toată discuția)
Incheiere c.i.m. pe motiv economic catalin_kti catalin_kti pana acum 2 zile am lucrat la o firma de pe platforma dacia, in data de 3 mai am fost anuntati ca urmeaza sa se incheie C.I.M. pe motive economice la ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala...un sfat, va rog! lilisor24 lilisor24 Incepand cu 3 ian 2009, postul pe care l-am ocupat s-a desfiintat. Mi s-a prezentat o decizie de restructurare a postului pe care am semnat-o. Precizez ca este ... (vezi toată discuția)