avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenzi de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenzi de circulatie

Buna ziua, in primul rand! Acum 2 ani am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere care mi-a transmis verbal ca am depasit viteza legala cu peste 20 km/h. Cand am cerut sa mi se arate poza am fost refuzat .Cei care m-au oprit erau la vreo 2 km de radar.Eu nu am semnat procesul verbal.Acum mi-a fost trimisa de la primarie sa o platesc.Va rog sa-mi spuneti ce pot face.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ticut , utilizator 12:25, 8 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Incercati la serviciul in drept sa solicitati prezentarea dovezii de comunicare PV.
Daca autoritatea nu a parcurs procedura legala de citare sunteti indreptatit sa solicitati in instanta anularea sanctiunii
Va rog sa-mi spuneti ce este un proces-verbal de afisare la domiciliu.Mai vreau sa adaug ca atunci cand mi-a intocmit pv agentul a trecut adresa din buletin si nu adresa de pe spate unde am viza de flotant. Posta a trimis pv la adresa din buletin dar mama mea care locuieste acolo nu a primit-o, spunandu-i postasului ca nu mai locuiesc acolo.Acesta a trimis-o retur.Pana zilele trecute cand am fost instiintat de primarie.Aproape dupa 2 ani in care practic mie nu mi s-a adus la cunostinta nimic!
~ Conținut șters la cerere ~
contestati in instanta si NEAPARAT cereti copia dupa procesul verbal de afisare semnat de cel putin 2 martori! in lipsa acestuia invocati necomunicarea pv si implicit prescrierea sanctiunii! multa bafta!!!

Alte discuții în legătură

Nelamurire?? d&l d&l buna seara, am si eu o nelamurire; am fost oprit de polite si amendat pt. ca nu purtam centura de siguranta si pt. ca nu aveam actele la mine( CI si permis); ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Se poate considera indeplinita procedura de afisare fara prezenta unui martor? CalinPascan CalinPascan Buna, Am o nelamurire in ceea ce priveste procedura de afisare, si anume: in data de 16.08.2017 (conform PV de indeplinire a procedurii de afisare) a fost ... (vezi toată discuția)