avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen de prescriptie amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen de prescriptie amenda contraventionala

in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica se anuleaza sau in termen de 6 luni are vreme sa mi se inmaneze
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:50, 30 Aprilie 2012
Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
Ramaneti insa cu punctele penalizare.
Daca veti primi procesul verbal puteti sa-l contestati si sa solicitati anularea lui pentru nerespectarea termenului de comunicare prevazut de lege: o luna de la data incheierii.
Daca nu il veti primi, cel mai probabil el se va comunica administratiei locale si cei de la Primarie va vor lua in evidenta cu aceasta amenda si la un moment dat va vor comunica acasa o somatie si un titlu executoriu pentru aceasta amenda. aTUNCI PUTETI FORMULA O CONTESTATIE LA EXECUTAREA PRIN CARE SA SOLICITATI SI ANULAREA PROCESULUI VERBAL.
pv mi- a fost trimis prin posta dar nu am fost acasa cand postasul m-a cautat sa mi-l inmana-eze deoarece lucrez ca si sofer si ies des din tara si ajung acasa sambata este vorba de oamenda cu o val de aprox 16000 ron
la postarea de sambata ati spus ca NU ati primit pv. in cea de duminica ca v-a fost trimis prin posta dar nu ati fost acasa. hotarati-va ! a fost trimis sau nu ? de regula politia trimite astfel de comunicari cu confirmare de primire. daca nu ati fost acasa mai mult ca sigur postasul v-a lasat in cutia postala un mandat ptr a va prezenta la oficiul postal. daca nu va prezentati in termen de 10 zile recomandata se trimite inapoi la politie. dar ,atentie, politia are dovada ca pv v-a fost trimis prin posta. iar faptul ca dvs nu ati fost acasa sau nu v-ati dus la oficiul postal sa ridicati recomandata nu va absolva de plata amenzii. judecatoriile trimit citatiile prin posta sau le afiseaza la sediul lor. sau le lipesc pe usa.
Daca are doar mandatul postal si nu l ridica de la posta nu mai are nici o problema daca trece luna de la data intocmirii PV ,daca era comunicata cu afisare nu ar mai fi scutit de plata amenzii.

Alte discuții în legătură

Amenda cnadnr , art.27 oug 2/2001 razvanpopescu razvanpopescu Am luat amenda pentru ca nu am avut rovigneta . Amenda mi-a fost adusa la domiciliu, nu am fost gasit la domiciliu drept urmare, cel imputernicir de CNADNR a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am gasit afisat un pv pe numele meu cu amenda de 9 ... Ancasorana Ancasorana Buna ziua. Am gasit afisat un PV pe numele meu cu amenda de 9 puncte pentru necomunicare persoana care a condus autoturismul. Ideea e ca eu n am primit nicio ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala ionuca ionuca Buna ziua, Am urmatoarea problema: Anul trecut mi-a fost ridicata masina de catre firma specializata din sect 4, am platit taxa pt recuperarea masinii si ... (vezi toată discuția)